Quantcast

Pavasaris neaplenkė ir plaukų stilistų: pristatomos naujausios dažymo tendencijos

  • Teksto dydis:

Nors orai pavasariu dar nekvepia – mus jau džiugina naujos drabužių kolekcijos, gaivūs deriniai, madingi siluetai ir spalvos. Pavasario dvelksmas jaučiamas ne tik drabužių madoje – naujienas galima išvysti ir plaukų dažymo tendencijose.

Užsienyje ir mūsų šalyje puikiai žinomas bei pripažintas plaukų stilistas Kevin’as Murphy’s neseniai iš viso pasaulio susirinkusiems plaukų meistrams seminaro metu pristatė naujausias plaukų dažymo tendencijas.

Seminare – mokymuose dalyvavo ir vienintelė lietuvė – plaukų priežiūros priemonių ekspertė bei stilistė Vika Vaineikienė. Įgytomis žiniomis meistrė dalijasi ir su mumis. Tad koks dažymas madingas šį pavasarį ir vasarą?

,,Pavasarį ir vasarą jau pasitinka kolekcija, skirta naujų plaukų dažymo tendencijų vizualizavimui. Turime jau sukurtus keturis konkrečius įvaizdžius, iš kurių kiekviena mergina bei moteris išsirinks sau labiausiai tinkantį", - atskleidžia viena iš salono ,,Greenas’’ įkūrėjų V. Vaineikienė.

,,Sūdytas ametistas’’ (angl. ,,Salted Amethyst’’). Dažyme dominuoja ryškios, pastelinės spalvos. Rausvi, žalsvi, netgi mėtiniai atspalviai derinami prie nelabai ryškių natūralių atspalvių.

Siekiamas išgauti efektas, tarsi plaukai būtų pamirkyti jūroje – vyrauja švelnus spalvų perėjimas. Spalvos neturi ryškumo, tarsi praskalautos, virsta pastelinėmis.

,,Kvailių auksas’’ (angl. ,,Fools Gold’’). Dažyme dominuoja tauraus metalo spalvos. Skirtingai nei pernai, šiemet madinga auksinės spalvos elementai su šviesiais perėjimais. Šviesiausiais tonais dažomos plaukų sruogos virš ausų, priekinė plaukų augimo linija – plaukai tampa tarsi saulės spindulių nublukinti. Tendencingai ryškėjant jaunystės kultui siekiama vaikiško natūralaus plaukų išblukimo efekto.

,,Vario žibėjimas’’ (angl. ,,Copper Glint’’).  Plaukai dažomi labai šilta ir intensyvia vario spalva, įpinama šiek tiek oranžinės, tačiau ne raudonos spalvos atspalvių. Nudažius plaukus sruoguose dominuoja šviesūs, žaismingi elementai.

,,Kokosinis granitas’’ (angl. ,,Granit Coco’’). Dominuoja ruda spava ir šviesinantys rausvi, nežymūs elementai. Galutinis rezultatas – ruda spalva su neįkyriais, nekontratingais efektais. Stilistė pastebi, kad nė vienoje tendencijoje nebelieka viena spalva dažytų plaukų. ,,Visais atvejais sukuriami tam tikri efektai. Tamsios spalvos stipriai šaltėja, o šviesios labai šiltėja’’, - atskleidžia meistrė.

V. Vaineikienė taip pat supažindina ir su naujausių dažymo tendencijų nešiojimo ypatumais. ,,Jei pernai buvo madingas šukavimas atgal, šiemet tendencijos pasisuko 190 laipsnių kampu. Šukavimas eina į priekį, tad ir visi dažymo efektai akcentuojami priekyje. Plaukai atmetami į priekį, tampa įvaizdžio akcentu. Tačiau visad privalu atminti ir dar vieną dalyką – kad naujausios mados džiugintų akį, būtini sveiki ir žvilgantys plaukai. O tai niekada neišeina iš mados’’, - šypsosi stilistė-ekspertė V. Vaineikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių