Quantcast

Dermatologė: batų dezodorantas prasto pėdų kvapo nepanaikins

Blogas avalynės kvapas yra pasekmė, o ne priežastis prasto pėdų kvapo, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako dermatologė Jolanta Žilienė. Anot jos, susidūrus su tokia problema, pirmiausia reikėtų pasirūpinti savo pėdomis.

„Avalynės kvapas yra pasekmė, o ne priežastis. Jei mes norime valdyti kokią nors situaciją, pirmiausia turime žiūrėti į jos priežastį. Jei avalynė vis dėlto jau yra sugadinta ir turi kažkokį kvapą, tuomet galima naudoti dezodorantą, bet pagrindinis akcentas turėtų būti ne ten“, – tikina J. Žilienė.

Jos teigimu, esant gausiam pėdų prakaitavimui, kojas reikia prausti du kartus per dieną su muilu. Be to, labai svarbu, kad vanduo nebūtų šaltas. „Jei naudosime šaltą vandenį, kojos gali prakaituoti dar labiau. Labai svarbu gerai nusausinti pėdas ir atkreipti ypatingą dėmesį į tarpupirščius, kad ten neliktų drėgmės. Toliau galima naudoti kažkokias medžiagas, priemones, kurios mažintų prakaitavimą“, – pataria gydytoja.

Ji nurodo, kad gali būti naudojami įvairūs pabarstai, kuriuose yra cinko, urotropino, purškalai, kurie turės ir antiseptinių savybių. Taip pat galima naudoti antiperspirantus. „Tai yra priemonės, kurios sumažina, nes susiaurina angutę ir taip sumažina prakaito išsiskyrimą į paviršių. Gali būti ir dezodorantai, kurie neutralizuoja kvapą, tačiau prakaitavimo jie neveiks“, – aiškina J. Žilienė.

Gydytojas Alvydas Unikauskas atkreipia dėmesį, kad įtakos gali turėti paprasčiausios kojinės, todėl pataria nedėvėti sintetinių kojinių. „Tai turi būti tik medvilnė“, – tvirtina A. Unikauskas. Norint panaikinti prastą kvapą iš batų, galima panaudoti ir namuose esančias priemones, pavyzdžiui, kačių kraiką.

Kaip tai padaryti ir kokios kitos namuose esančios priemonės gali padėti, žiūrėkite „Klauskite daktaro“ reportaže.


Šiame straipsnyje: dermatologėkvapaspėdos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriausia priemonė

Geriausia priemonė portretas
kam prakaituoja kojos - paprasta soda. Pora kartų per savaitę - vonelė kojoms.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Yra nuostabi priemonė.Tai spiritinis AlCl3, tiksliau aliuminio trichlorido ir degtinės tirpalas, kuriuo tepant kartą per savaitę dings iš viso prakaitavimas. Godūs vaistininkai tą vadina Drichloru ir pardavinėja už didelę kainą. Kas turi labai išvystytas prakaito liaukas gali nusipirkti chemiškai gryno aliuminio trichlorida kokį pusę kilogramo už 40 eurų, ir išspręsti šią problemą techniškai ir finansiškai ko ne visam gyvenimui, o ne maitinti vaistininkus. Ypatingai diskomfortą jaučia kam prakaituoja pažastys.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių