Quantcast

Ką daryti, kad geriausias žmogaus draugas nesirgtų?

Šunys, kaip ir žmonės, subjurus orams, kenčia nuo peršalimo ir paūmėjusių lėtinių ligų. Tad tokiu metų laiku keturkojams augintiniams reikalingas itin supratingas mūsų dėmesys.

Ir mezga, ir perka

Kai debesys dar nebuvo tokie tiršti ir saulės spinduliai tarp jų rasdavo properšų, Laisvės alėjoje, ant suoliukų, sėdėjo dvi močiutės – viena lesino balandžius, o kita mezgė paltuką savo keturkojui augintiniui. "Tuoj orai subjurs, o senasis trumpaplaukio Rekso paltukas jau nušiuręs", – paaiškino močiutė ir vėl įniko į mezginį.

Besirūpinantieji savo keturkojais augintiniais, atšalus orams ne tik mezga, siuva jiems paltukus, striukes, treningus, megztinius, neperšlampančius apsiaustus ar net apavą, bet ir perka tokią aprangą bei apavą specializuotose parduotuvėse. Tačiau ar reikalinga šunims tokia apranga, jei gamta jiems dovanojo kailį? Į šį klausimą nedvejodama atsakė "taip" veterinarijos klinikoje "Pas pumą" dirbanti veterinarijos gydytoja Ingrida Šapalienė.

Neužmirškime atšvaito

Trumpaplaukiai, o ypač šiltuose kambariuose laikomi dekoratyvinių veislių šunys šaltu ir darganotu oru greitai peršąla ir suserga, jei nėra tinkamai aprengiami. Tai nėra šių dienų prasimanymas – juk ir senovėje didikai po medžioklės apgaubdavo savo brangius skalikus šiltomis gūniomis, kad sukaitę šunys neperšaltų. Tad manoma, kad gūnios buvo pirmieji šunų drabužiai.

I.Šapalienė priminė, kad, tamsiu ir darganotu metų laiku ketinant eiti su šuniuku į lauką, verta jį ne tik aprengti, bet ir pasirūpinti atšvaitu ant pavadėlio, antkaklio. Mat šiemet jau teko gydyti kelis dviratininkų ir riedlentininkų sužalotus šunelius, kurie buvo nepastebėti tamsoje – vilkėjo tamsius drabužėlius ir buvo vedžiojami su pavadėliu be atšvaito.

Odos problemos

Gydytoja patarė: jei šuns pėdučių oda yra jautresnė ir linkusi įtrūkti, tai prieš pasivaikščiojimą lauke tokias pėdutes verta patepti specialiu pėdučių vašku, o tuo atveju, kai šuns pėda yra sužeista ar po chirurginio gydymo, būtinas ir specialus apavas. Beje, apavas pravers ir žiemą, kai ant šaligatvių gausu druskos, kuri, patekusi į tarpupirščius, sukelia uždegimus.

 


Šiame straipsnyje: šunysšunų priežiūrašuo

NAUJAUSI KOMENTARAI

atdsakymas

atdsakymas portretas
Nemaitinti sausu maistu,pagrindas tik mėsa ir dar kartą mėsa.

ką daryti kad augintiniai nesirgtų

ką daryti kad augintiniai nesirgtų portretas
nešerti jų šlamštu iš supermarketų ir užtikrinti pakankamai šiltas bei patogias gyvenimo sąlygas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių