Quantcast

Lietuvoje mažėja sergančių gripu, kvėpavimo takų infekcijomis ir koronavirusu

  • Teksto dydis:

Sergamumas gripu, ūminėmis viršutinėmis kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir koronaviruso infekcija Lietuvoje pastarąją savaitę, vasario 26–kovo 3 dienomis, sumažėjo.

Kaip praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), mažiausias sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga rodiklis užregistruotas Telšių apskrityje, didžiausias – Vilniaus apskrityje. Epideminį sergamumo lygį, t. y. 1500 atvejų 100 tūkst. gyventojų ribą peržengė Visagino ir Vilniaus miesto savivaldybės.

9-ąją šių metų savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyti 73 asmenys: 35 vaikai (0–17 m.), 10 asmenų, priklausančių 18–64 m. amžiaus grupei, ir 28 vyresni nei 65 m. amžiaus asmenys. Intensyvios terapijos skyriuose buvo gydomi 4 asmenys (visi vyresni nei 18 m.).

Skelbiama, kad vasario 26–kovo 3 dienomis užregistruotas vienas mirties nuo gripo atvejis (Šiaulių apskrityje). Anot NVSC, asmuo priklausė 60–69 m. amžiaus grupei, nebuvo skiepytas nuo sezoninio gripo bei turėjo lėtinių ligų. Iš viso šį sezoną užfiksuota 20 mirties nuo gripo atvejų, 2022–2023 m. gripo sezonu – 21.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 8-ąją šių metų savaitę ŪVKTI simptomus turintiems pacientams iš viso buvo paimti 169 ėminiai, iš kurių 88-uose buvo aptiktas A tipo gripo virusas, 13-oje – respiracinis sincitinis virusas (RSV) ir 6-iuose – B tipo gripo virusas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių