Quantcast

Medikas: valgant riebalus galima numesti svorio ir pagerinti sveikatą

  • Teksto dydis:

Ne riebalai, o angliavandeniai yra kalti dėl pasaulyje išplitusios nutukimo epidemijos, tvirtina gydytojas Alvydas Unikauskas. Jo teigimu, riebalai gali būti ne tik sveiki ir naudingi, bet dar ir išgelbėti gyvybę.

„Nuo 7-ojo dešimtmečio mums kalama į galvas, kad riebalai yra blogis, kad nuo jų būsi storas. Ir kuo gi mes pakeitėme riebalus? Pakeitėme angliavandeniais. Tačiau mes pamirštame, kad riebalai gerina regėjimą, yra svarbūs mūsų intelektui, gelbsti sergant širdies ir kraujagyslių ligomis, tarnauja gydant vėžį ir cukrinė diabetą.  Valgant riebalus galima numesti svorio ir pagerinti savo sveikatos būklę“, – tvirtina A. Unikauskas.

Jo teigimu, ištirta, kad riebalais paremta ir mažai angliavandenių turinti dieta kaip tik padeda atsikratyti antsvorio, nes ji leidžia ilgiau jaustis sočiu.

Ketogeninė dieta, anot gydytojo, iš pažiūros visiškai priešinga sveikos mitybos rekomendacijoms. Pagrindiniai šios dietos produktai – sviestas, riebi grietinė, sūriai, kuo riebesnė mėsa ir žuvis, kiaušiniai. Riebalų santykis su baltymais ir angliavandeniais kartu sudėjus šioje dietoje – 4:1.

„Norint padailinti kūno formas ketogeninės dietos reikia laikytis keletą mėnesių. Ligų atveju jos galima laikytis šiek tiek ilgiau“, – sako A. Unikauskas.

Plačiau apie riebalų naudą ir ketogeninę dietą – LRT TELEVIZIJOS laidos „Klauskite daktaro“ ištraukoje.


Šiame straipsnyje: Riebalaimitybasveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

rita

rita portretas
tai kur tas daktaras buvo anksciau,paprasti zmones seniai ta zinojo,ojis irgi,ne jauniklis

taip

taip portretas
jau paneigta teorija del riebalu , bet vistiek geriausi riebalai yra augaliniai

morta

morta portretas
senoliai valge nedaug bet sociai pav,lasinukai zali rukyti ,virti su kopustiene arba kita kokia sriuba kopustai rauginti visa ziema neiseidavo is meniu su aliejum pagardinti arba patusinti vienu zodziu sociai valgydavo ir tokiu zoliaedziu ir kitokiu nesamoniu neisdarinedavo ,ir ilgai gyveno ,dabar to negalima to reikia zmogaus organizmui visko reikia ,ir sviesto ir kiausiniu ir pieno riebalu ir tt.dabar priseria nuo mazens visokiu nesamoniu atveztiniu produktu kur mes siaurieciai netoliaruojam ,esame siaurieciai ir be riebesnio maisto ziema sergam.,nes organizmas badauja atkreipkit demesi i zverelius jie tai tikrai moka apsisaugot, pasikeitus oro salygom ir maitinasi sociau ir kailiukus keicia ir tt.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių