Quantcast

PSO ragina Kiniją suteikti visišką prieigą COVID-19 kilmę tiriantiems ekspertams

  • Teksto dydis:

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas) laikraščiui „Financial Times“ sakė esąs pasirengęs į Kiniją nusiųsti naują ekspertų misiją, kuri ištirtų COVID-19 kilmę.

„Mes spaudžiame Kiniją suteikti visapusišką prieigą ir prašome šalių iškelti šį klausimą per dvišalius susitikimus – (paraginti Pekiną) bendradarbiauti“, – FT sakė jis.

Jis teigė, kad PSO jau parašė Kinijai laišką, kuriame prašė suteikti informacijos, o organizacija atsiųs komandą, jei Pekinas duos atitinkamą leidimą.

Tarptautinei bendruomenei dar nepavyko tiksliai nustatyti COVID-19 pandemijos kilmės.

Pirmieji atvejai nustatyti 2019 metų pabaigoje Uhane Kinijoje. Esama dviejų priešingų teorijų: nutekėjimas iš mieste esančios laboratorijos, kurioje buvo tiriami tokie virusai, arba gyvūnas, užkrėtęs žmones vietiniame turguje.

PSO vadovaujama specialistų grupė, kurią lydėjo kinų kolegos, 2021 metų pradžioje vykdė tyrimą Kinijoje.

Bendroje ataskaitoje jie palaikė hipotezę, kad virusas buvo perduotas per tarpinį gyvūną iš šikšnosparnio žmogui, galbūt turguje.

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas po to sakė, kad jokia galimybė neatmetama.

Į Kiniją po to negalėjo grįžti nė viena ekspertų komanda, o PSO pareigūnai ne kartą prašė kinų pateikti papildomų duomenų.

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas ne kartą sakė, kad PSO neapleis savo tyrimo, ir ragino Pekiną skaidriai dalytis duomenimis, atlikti tyrimus ir dalytis jų rezultatais.

PSO anksčiau šiemet atšaukė aukščiausią pavojaus lygį dėl pandemijos.

Dėl vakcinų, imuniteto po užsikrėtimo ir geresnio gydymo virusas dabar geriau kontroliuojamas, nors atėjus rudeniui Šiaurės pusrutulyje atsiranda naujų jo variantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietė

klaipėdietė portretas
O atleiskit kuo užsiima JAV ne savo šalyje laboratorijose pavz.Gruzijoj, Ukrainoj

na

na portretas
pervadino gripą į koroną ir visi kelnes pridėjo su skiepais..o Kinija pasidarė milijardus milijardų pelnus...o kiek žmonių išmarino, nes nuo skiepų visi širdininkai turintys kraujagyslių problemų ATA tikrai taip, nes giminėj visi mirė, nuo 3 ir 4 skiepo. Kiti nepaeina ..blogai, kai žmonės savo galvų neturi ant pečių. Atrodo, kad niekad nesirgom, o čia įvyko pasaulio maras. Sirgom gripu anksčiau ir dabar...nesiskiepijau ir kaip nekeista visai nesirgau, net gripu..neškite pelnus Kinijai, kurie net tiekia Lietuvai pasibaigusiais galiojimo laikais...čia politika..kur milijardai draugų nėra..baisu, kas vyksta kaip norima atsikratyti vyresnio amžiaus žmonėms..tai kad Kinija perpildyta gyventojais tai aišku, bet pas mus 2 mil ir tai užkliūname visiems...Kinija jau kuriasi net Kaune Urme kai kuriuose sandėliuose ponauja kiauksi iš visų pusių ...Girstučio apačioje rūsyje kiauksi visas patalpas užėme prie kasos neina susikalbėti..verslą kuria čia...perka butus...

bigcatwar

bigcatwar portretas
O kada pas mus dr. Mengeles vaikaicius teis uz aferas ir eksperimentus su gyventojais...Heil Mengele...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių