Quantcast

Šalyje auga sergamumas: gripas per savaitę pasiglemžė tris gyvybes

  • Teksto dydis:

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, kad pastarosiomis savaitėmis šalyje didėjo sergančiųjų gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) skaičius, o COVID-19 liga – mažėjo. 

NVSC duomenimis, praėjusią savaitę sergamumo gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga rodiklis siekė 1783,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų, kai ankstesnę savaitę šis rodiklis buvo 1609,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Praėjusią savaitę didžiausi sergamumo gripu, ŪVKTI, ir COVID-19 liga rodikliai fiksuoti Marijampolės, Rietavo ir Visagino savivaldybėse. Epideminis sergamumo lygis pasiektas 34 savivaldybėse. Pasak NVSC, iki šiol nė viena savivaldybė epidemijos nėra paskelbusi. 

Taip pat praėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo į ligonines buvo paguldyti 129 asmenys: 84 vaikai, 6 asmenys, priklausantys 18–64 metų amžiaus grupei, ir 39 vyresni nei 65 metų amžiaus asmenys. Intensyviosios terapijos skyriuose buvo gydomi 4 asmenys, iš kurių 2 vaikai. 

Be to, užregistruoti trys mirties nuo gripo atvejai. Asmenys priklausė 40–49 metų, 70–79 metų ir 80–89 metų amžiaus grupėms, visi turėjo lėtinių ligų.

Šį gripo sezoną iš viso užregistruota 11 mirties nuo gripo atvejų. Praėjusį gripo sezoną tuo pačiu laikotarpiu buvo registruota 13 mirties nuo gripo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebuklai Marijos žemėje

Stebuklai Marijos žemėje portretas
Korona apsispakajino,tai gripas trimerį užkūrė...Tik nežinia kada valdžiukė paleis savo kombainą pragaro peklai prakuras berūpindama.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių