Quantcast

Vaiko dienai skirta akcija „Paskambink man šiandien“ – emocinei vėžiu sergančių vaikų paramai

Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“ pirmą kartą organizuoja jautrią Vaiko dienos progai skirtą akciją „Paskambink man šiandien“, kurios metu gegužės 17 d. nuo ankstyvo ryto iki vidurnakčio visi kviečiami paskambinti trumpuoju numeriu 1344, paaukojant 5 Eur. Visos akcijos metu surinktos lėšos bus skirtos emocinei sergančių vaikų ir jų šeimų paramai – ištisus metus organizuojant renginius Santaros ir Kauno klinikų vaikų onkohematologijos skyriuose.

„Vieni esame labai arti sergančių vaikų, kiti toli, tačiau visi drauge esame bendruomenė, kurią vienija gerumo ir atjautos genas bei didelis noras padėti tiems, kuriems šiandien reikia mūsų visų pagalbos“, – sakė fondo įkūrėja Eglė Mėlinauskienė.

„Mamų unija“ jau penkiolika metų globoja vėžiu sergančius vaikus ir jų šeimas. Gerų žmonių dėka sergantys vaikai turi pirmą centrą ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, kurioje kartu su šeimomis gali apsistoti nemokamai gydymosi laikotarpiu ir po jo, o taip pat reabilitacijos centrą, kuriame gauna visas nemokamas kvalifikuotų specialistų paslaugas.

Sergantiems vaikams reikia įvairios pagalbos, tame tarpe ir emocinės. Fondo „Mamų unija“ komanda bent kelis kartus per mėnesį apsilanko Santaros ir Kauno klinikose, sergančius vaikus ir jų tėvelius pakviesdama į vis kitą renginį, edukaciją ar užsiėmimą. Per pastaruosius metus klinikose koncertavo atlikėjas Stano, Naujosios Vilnios muzikos mokyklos auklėtiniai, lankėsi Kakė Makė, vyko pažintis su kristalais ir apyrankių gamyba, kosminis nuotykis ir Magelano kelionė, mokslinis eksperimentas, tapyba ant molinių gaminių, kalėdinių vainikų dirbtuvės, papuošalų gamyba, moliūgų marginimas, balionų magija ir daugelis kitų.

„Ką darytumėte, jei jums tektų liūdėti ištisas 365 dienas per metus? Tiek vidutiniškai užtrunka vaiko onkologinės ligos gydymas, o kartais ir gerokai ilgiau. Laimės akimirkos vaikų onkohematologijos skyriuose yra labai brangios, padedančios atgauti jėgas ir suteikiančios stiprybės. Norime padėkoti visiems, kurie prisidės prie šios akcijos ir sveikstantiems vaikams ligoninėse padovanos džiaugsmą bei pačias geriausias emocijas. Reikia labai nedaug – tik kiekvieno mūsų noro, kad stebuklai vyktų kasdien!“, – paskambinti trumpuoju numeriu 1344 ragino E. Mėlinauskienė.

„Mamų unija“ dėkoja visiems mobiliojo ryšio operatoriams, kurie susivienijo ir visiems skambučiams trumpuoju numeriu 1344 Vaiko dieną netaikys jokių mokesčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių