Quantcast

200 mln. eurų vertės Seimo narių prašymai siunčiami Vyriausybei

  • Teksto dydis:

Vyriausybei teks įvertinti šūsnį Seimo komitetų ir komisijų siūlymų kitų metų biudžete papildomai rasti beveik 200 mln. eurų įvairioms reikmėms.

Iš viso kitąmet pageidaujama beveik 770 mln. eurų papildomo finansavimo.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) trečiadienį per pusvalandį apsvarstė daugelį prašymų dėl papildomo finansavimo - Seimo narių pageidavimai atmesti, jų nesvarsčius, o komitetų ir komisijų – perduoti įvertinti Vyriausybei.

„Tiems siūlymams, kurie nepagrįsti finansavimo šaltiniais – jie nenurodyti iš viso arba netinkami, deja, tokių yra dauguma, nebuvo pritarta, bet kadangi komitetai mano, kad jų siūlymai yra labai svarbūs, šiame etape komitetas neatmetinėjo, bet siūlo Vyriausybei įvertinti ir esant galimybei pritarti – tokia logika vadovavosi komitetas,“ – BNS sakė BFK pirmininkas Stasys Jakeliūnas.

Pasak jo, ši išlyga komitetams padaryta, nes jie „dirbo – vertino siūlymus“.

S. Jakeliūno teigimu, Vyriausybė gali įvertinti ir Seimo narių prašymus.

„Seimo nariams neuždarytas kelias savo siūlymus realizuoti – jie gali kreiptis ir diskutuoti tiek su ministerijomis, tiek su Vyriausybe, o mes neturime galimybės įvertinti turinį ir pagrįstumą tų Seimo narių siūlymų. Jie (siūlymai – BNS) gali eiti per ministerijas, per šakinius komitetus, bet jeigu eina per šį komitetą, tai mūsų komiteto pagrindinė priedermė – ne investicinius projektus vertinti, o vertinti, kiek tai dera su viešųjų finansų valdymo principais ir tais rodikliais, kurie suplanuoti kitais metais, kad jie nepradėtų sproginėti“, – BNS kalbėjo S. Jakeliūnas.

Ankstesniais metais BFK svarstė ir gilinosi į visus komitetų bei Seimo narių prašymus dėl papildomo finansavimo.        

Komitetai ir komisijos prašo papildomai rasti 187 mln. eurų, o Seimo nariai – dar 579,2 mln. eurų. Tai nėra galutinės sumos, nes siūlymus galima dar teikti iki biudžeto antrojo svarstymo.


Šiame straipsnyje: Seimasbiudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokas

Vokas portretas
Kokie dar milijonai?! Jiems algas ir kita finansavima reikia nurezti per puse. Dirbo jie... Ju darbas, tai vieni kitu apkaltu ir skandalu narpliojimas. Jau slykstu darosi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių