Quantcast

257 eurų subsidija bus mokama ir du mėnesius po karantino

Savarankiškai dirbantiems gyventojams 257 eurų valstybės subsidija bus mokama ne tik per karantiną, bet ir du mėnesius po jo.

Savarankiškai dirbantieji galės gauti ir iki 11,5 minimalios algos (5025,5 euro į rankas) subsidiją darbo vietai, jeigu jie nutars persikvalifikuoti ar pakeis veiklą.

Seimas ketvirtadienį priėmė tai numatančias Užimtumo įstatymo pataisas: už balsavo 125 Seimo nariai, o du susilaikė.

Seimas nesutiko į 257 eurų gavėjų sąrašą įtraukti besiverčiančių individualia žemės ūkio veikla arba išregistravusių veiklą iki karantino paskelbimo. 

Dabar į išmoką gali pretenduoti asmenys, savarankiškai dirbę bent tris mėnesius per pastaruosius vienerius metus ir neišregistravę šios veiklos iki karantino paskelbimo, taip pat jei jie turi darbo sutartis, tačiau uždirba ne daugiau kaip minimalią algą.

Subsidijos galima prašyti, jeigu savarankiškai dirbantieji turi nedidelių neatidėtų įsiskolinimų.

Subsidijas gali gauti individualių įmonių savininkai, mažųjų bendrijų bei tikrųjų ūkinių bendrijų ir komanditinių ūkinių bendrijų tikrieji nariai, verslo liudijimų turėtojai bei asmenys, kurie verčiasi individualia veikla (advokatai, advokatų padėjėjai, notarai, antstoliai) arba individualia žemės ūkio veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rne

rne portretas
ai kaip visad tarp savu isidalins
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių