Quantcast

A. Armonaitė Japonijos banką pakvietė investuoti į Lietuvos startuolius

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ir inovacijų ministrė su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko (angl. „Japan Bank for International Cooperation“, JBIC) vadovu aptarė banko galimybes investuoti į Lietuvos startuolius, pranešė ministerija.

„Lietuvos įmonės turi didelį potencialą ir kuria pažangius technologinius sprendimus daugelyje sričių, tad Japonijos investicijos padėtų šioms įmonėms augti ir būti konkurencingomis tarptautiniu mastu. Mūsų startuoliai taip pat siekia bendradarbiauti su Japonijos korporacijomis ir plėstis į šios šalies rinką“, – pranešime teigė Aušrinė Armonaitė, Tokijuje susitikusi su JBIC valdybos pirmininku Tadashiu Maeda (Tadašiu Majeda).

JBIC kartu su partneriais, tarp kurių – didžiosios Japonijos korporacijos „Honda“, „Omron“ ir „Panasonic“ – 2019 metais įsteigė „NordicNinja“ rizikos kapitalo fondą ir investavo į dešimtis inovatyvių startuolių, iš kurių trys jau tapo „vienaragiais“, o dalis turi potencialą jais tapti.

JBIC finansuoja Japonijos įmonių plėtros užsienyje projektus ir inovatyvius Šiaurės Europos ir Baltijos šalių verslus per rizikos kapitalo fondus „NordicNinja“ (100 mln. eurų) ir „NordicNinja II“ (200 mln. eurų).

„NordicNinja“ yra investavęs ir į Lietuvos startuolius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
I LGBT tegul investuoja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių