Quantcast

A. Armonaitė: šiuo metu nematau Laisvės partijos palaikymo mokesčių reformai

Finansų ministrei tikintis dar pavasario sesijoje Seimui pateikti mokesčių pertvarką, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad kol kas jos vadovaujamos Laisvės partijos frakcija parlamente Vyriausybės siūlomų mokestinių pakeitimų nepalaikytų.

„Jeigu yra kažkaip tikimasi palaikymo, tai koalicijoje būtina aptarti šituos projektus. Dabar pagal tai, kas yra pateikta, aš nematau Laisvės partijos balsų už tą paketą“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė A. Armonaitė.

Vyriausybės planuojamą teikti mokesčių reformos paketą ekonomikos ir inovacijų ministrė pavadino „Finansų ministerijos projektu“, kurį būtina plačiau aptarti valdančiojoje koalicijoje.

„Kiekvienas žmogus žiūri žinias ir galvoja: kaip keisis mano mokesčiai, kiek man reikės atiduoti iš savo kišenės – juk aš dar leisiu vaiką į stovyklą, juk aš moku padidėjusią buto paskolą ir taip toliau. Reikia daugiau prognozuojamumo, ir man atrodo koalicijoje pirmiausia apsitarus būtų tiesiog sklandžiau“, – teigė A. Armonaitė.

„Kai tu judini mokesčių sistemą, savarankiškai dirbančius ir visą kitą, tai atsiprašau, bet tai yra tiesiog per daug rimti projektai, kad juos paskubomis ir be sutarimo neštum“, – pridūrė ministrė.

Pasak A. Armonaitės, mokesčių pertvarkos pakete yra ir gerų pasiūlymų, kuriuos „priimti reikia ir norisi“.

„Bet dar kartą sakau – mokesčiai yra labai rimtas klausimas ir tiesiog taip rutiniškai planuoti, kad (Finansų – BNS) ministerija parengė, ir dabar visas paketas praeis, visi sukels rankas už – to negalima tikėtis, tai būtų ne visai adekvatu“, – kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Dvi savaites Lietuvoje dirbusiai Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misijai palankiai įvertinus Vyriausybės siūlomą mokesčių pertvarką, finansų ministrė G. Skaistė pirmadienį teigė besitikinti, kad diskusijos dėl jos pateikimo bus baigtos dar šioje Seimo sesijoje.

Premjerė Ingrida Šimonytė birželio pradžioje pareiškė, kad Vyriausybė nekeis savo planų ir teiks mokesčių reformą Seimui nepaisant tuo metu buvusių iniciatyvų skelbti pirmalaikius rinkimus ir atsistatydinti Ministrų kabinetui.

G. Skaistė anksčiau sakė, kad mokesčių reformai įstrigus, Briuselis sustabdytų pervedimus Lietuvai iš RRF plano, o neišmokėtų lėšų suma būtų kur kas didesnė negu dabar sulaikyti 26 mln. eurų.

Pasak G. Skaistės, lėšų „įšaldymo terminas yra nuo balandžio 28-osios plius šeši mėnesiai“. Per tą laiką, ministrės teigimu, reikia priimti kai kurių mokesčių pataisų įstatymus.

Vieną iš jų – „žaliųjų“ akcizų paketą – Seimas jau priėmė gegužę, dar liko priimti nekilnojamojo turto mokesčio pataisas. Jei šiuos įsipareigojimus Lietuva įvykdys, sulaikytą 26 mln. eurų sumą Vyriausybė gautų kitų metų pradžioje. 

Tuo metu Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija birželio pradžioje buvo paskelbusi, kad tęsiantis politiniam neapibrėžtumui laikysis saikingesnės pozicijos dėl mokesčių pertvarkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
„Bet dar kartą sakau – mokesčiai yra labai rimtas klausimas ir tiesiog taip rutiniškai planuoti, kad (Finansų – BNS) ministerija parengė, ir dabar visas paketas praeis, visi sukels rankas už – to negalima tikėtis, tai būtų ne visai adekvatu“, – kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė." - Tarp eilučių galima perskaityti : "o ką mums duosite už mūsų balsus ?" :) Prabalsuos už bet ką, tik jeigu "sumokės"
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių