Quantcast

Belaukiant didžiausios investicijos Lietuvos istorijoje, gyventojai šokiruoti: nieko nežinojome

Grįžti į straipsnį

Na tikrai

Na tikrai portretas
Tai statykitės tokias gamyklas šalia savo sodybų, o ne postringaukit kaip čia naudinga visiems

šoviniai tai šalies saugumo garantas

šoviniai tai šalies saugumo garantas portretas
Karo pramonė, tai mokesčiai į biudžetą, gerai apmokamos darbo vietos, paslaugos sektoriaus verslų suklestėjimas ir PAGRINDINĖ vertybė, tai PADIDĖJĘS, LIETUVOS SAUGUMAS. Mastykite logiškai. Užpuolus ruskiams visi kariniai objektai ir miesteliai šalia bus apsaugoti oro gynyba ir tai NATO strateginė gamykla, kurią visais būdais gins, tuo pačiu ir Lietuvą, o ar gintų senas griuvančias fermas ir ten lakstančius arkliukus? Tai Lietuvai laimėtas loterijos bilietas, kuris užtikrina, kad šią šalį reikia ginti nes ten gamina NATO kariuomenei šovinius.

taigi

taigi portretas
> Sutartis slapta, įsipareigojimai pirkti slapti, ...atkatai....ne veltui Anušauskas burną aušino.

Aiškumo jokio

Aiškumo jokio portretas
Vienas klausimas kyla: Kas bus su naujos, brangiai kainavusios gamyklos produkcija? Ar JĄ , tuos karo ginklus -DOVANOSIME už dyką UKRAINAI? Juk viską kišame tik ten!. Slavų tautų karams dėl teritorijų

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
> Jau buvo ir didingas Barkley ir Taivanio lustai :))) Kas ten uždirbo ir gyvena gerokai geriau nei žmonės - nusipelnę gyventi geriau :)

Ačiū Dievui

Ačiū Dievui portretas
Kad pagaliau šitokia didi Vokietijos įmonė ateina! Tai neįtikėtina, kad bukiems čiabuviams taip pasisekė. Yra šansų tapti civilizuotais žmonėmis, o ne atmatomis, visas investicijas grūdantiems iš LT. Pagaliau galėsit normaliai uždirbti ir gyventi kaip žmonės, o ne kaip homo sovieticus!

na

na portretas
ar tik nebus ta investicija,kaip su mazeikiu nafta,coca-cola.barklay,ar ibm.kur dabar tie didieji investitoriai.aisku sviediniai gerai bet ka lt gaus uz ju gamyba,juk viska pardavines vokieciai.idomiai cia bus....

klp

klp portretas
gera inesticija gales avys ir kares aplink gamykla lakstyti

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Šiandien radau internete Deutsche Welle portale irgi paskelbta visam pasauliui apie Rheinmetall gamyklos pasirašytą ketinimų protokolą su Lietuvos premjere I.Šimonyte apie artilerijos sviedinių gamybą. Tai reiškia, kad reikalai pajudėjo. Noriu informuoti, kad šis milžinas koncernas tiri gamyklų visur ir jis įdarbinęs savo sistemoje 25 mln. darbininkų ir tarnautojų. Todėl jų apskaičiavimai apie investicija yra pagrįsti - karai pasaulyje buvo, yra, ir tęsis visą laiką, todėl to0ika gamykla turės užsakymų visuomet, o vokiečių gamybos kultūra yra aukšta, tad baimės apie gamtos užteršimą manau nėra. Straipsnyje yra netikslumas dėl LSMU Gyvulininkystės instituto žemių Baisogaloje. Institutas valdo 800 ha, tad netekus pusės teritorijos tektų persitvarkyti, susispausti.

tai

tai portretas
Kiek Lietuvai tų sviedinių reikia, šimto - tūkstančio? Gal paprasčiau nusipirkti...bet skaidriai?

Teisininkas

Teisininkas portretas
Beje ... tas , škiassss.. ,,susitarimas'' pasirašytas armokosmonautės , šiaip tai neturi JOKIO tarptautinio teisinio įsipareigojimo ir atsakomybės iš vokiečių pusės , tai tik toksai .. na , kaip vyras sako savo žmonai - nuo pirmadienio daugiau nebegersiu ... popiergalis :)

gerovietis

gerovietis portretas
Taip taip ... putleris dabar lauks tyliai ramiai na , kokius 5-8 metus ... kol pradėsime gaminti tuos ,,sviedinius'' , o jau tada vėl pradės kariauti .. ane ? 120 % nei čia bus ta gamykla nei ką ... kur Barkley , kur čipų gamykla ...Hitachi ???

idomu

idomu portretas
Atsiprašau, o šovinių fabrikas ( labai reikalingas , brangiai kainavęs, strateginis ir taip toliau), dar vis gamina niekam nereikalingus šovinius ?

taigi

taigi portretas
Kur dingo BARKLEY ? Tiek dotacijų surijo, mokesčių nemokėjo ir kur dabar konservatorių investitorius?

tai

tai portretas
> KD Sakyti tiesą apie valdžios aferas- juodinti Lietuvą? Tu gal imbicilas visiškas - susivyniok į propagandinę folgą ir šildykis.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Kiek tų skambių konservatoriškų "investicijų būta, bet investuotojai kažkodėl pabėgdavo susirinkę milijonines dotacijas vos tik baigdavosi išskirtinių sąlygų laikas.

KD- kremliaus balsas?

KD- kremliaus balsas? portretas
ką dar blogesnio apie Lietuvą galima paloti ?

pagalvojus

pagalvojus portretas
Klausimas, kurio kažkodėl visi vengia, kiek Lietuvai tų sviedinių reikia? Šimto, dviejų šimtų tūkstančio? Realiai? Ar ne paprasčiau juos nusipirkti, nei parsiduoti ilgalaikiu įsipareigojimu pirkti produkciją kurios nereikia , suteikti išskirtines mokestines sąlygas ir taip toliau? Kur nauda? Jau buvo šovinių fabrikėlis, kaip filme " Dvylika kėdžių" minimas "žvakių fabrikėlis" - eilinė afera už mokesčių mokėtojų lėšas.

Kęstas

Kęstas portretas
Kretingos rajono gyventojai nenori privataus vokiško karinio objekto jų kaimynystėje. (Vokietijos gynybos pramonės milžinė „Rheinmetall“ paskelbė apie planus gaminti ginklus Lietuvoje.) Statykite Vilniuje, žemėje, kurią neteisėtai užėmė Landsbergių šeima. Šitas su chemija ir metalais, o blogiausiu atveju, karinės isterijos įkarštyje, ir panaudotu radioaktyviu uranu dirbantis, projektas padidins mutacijų dažnį Vilniuje. Gal iš tų privilegijuotų išsigimėlių atsirinksime gabesnių, nes tai, ką dabar turime yra visiški naivuoliai. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Savaime suprantama, mūsiškei Kremliaus šunaujai, laukiančiai Putino zzzasrancų, Vokietijos ginkluotės milžinės „Rheinmetall“ atėjimas į lietuvą - didžiulė nelaimė.

Faktas

Faktas portretas
Tai Lietuvai ypatingai naudingas objektas ir ne tik ekonomiškai. Kiekviena šalis saugo ir gina savo investicijas. Vokiečių investuotojai visiems parodo, kad Lietuva saugi ir patikima šalis investicijoms.

Chi chi chi

Chi chi chi portretas
> Pries ............. Kremliaus šunaujai ir be referendumo prasidėjo viduriavimas.

Pries

Pries portretas
paverciant Lietuva taikiniu - butinas referendumas! Ar jis buvo!? Nei skalbimo milteliu,nei alaus. Kaip cia dabar!? Idomu,ko tyli baisogalieciai ir apylinkiu gyventojai? Tikites naudos!? Jos nebus! O stai pavojus - realus net ir paprasto gaisro atveju.

Nebylas

Nebylas portretas
butu protinga apie tokios svarbos investicinius projektus viesai neskalambyti,/tai liecia ir spauda - neprotinga/ visiems butu tik i nauda patyleti ir dirbti musu paciu naudai!!! Visuomene galima informuoti bei susitarti kitom priemonem, kitais budais!!!

Kaip tik

Kaip tik portretas
vakar JAV dege tokia gamykla - didziausia uz Atlanto. Gal pasiseks ir Baisogalai? Pasaulis jau pavargo nuo karu ir pradeda tokia "pramone" likviduoti.

statykit tik greičiau

statykit tik greičiau portretas
kažkas darbo turės, aišku jei ne visą produkciją chaliavnai į ukrainą tieks, visi išsituštinę sandėlius, poreikis bus

Nedžiugina

Nedžiugina portretas
Kodėl nepasako kad tas amunicijas sutartim kosmonautė Armonika įsipareigojo pirkt visą laiką Lietuvai o iki kada datos tai nėr ? Reiškia jei karas pas ukrainiečius pasibaigs ir tų žudymo priemonių nereikės tai mes turėsim vistiek jas pirkt? Ir dėt į saugyklas kur jos trūnys? Nejaučiat kad be dabatrtinų 4 %( o tai 4 milijardai iš LR biudžeto) numatytų skirt ginkluočių pirkimui, pareis dar antra tiek? O iš kur ims? Tikrai ne iš verslo ar bankų..

Nieko tokio

Nieko tokio portretas
Runkeliai pabambės ir nusiramins. Svarbu, kad valdžia į tai nekreiptų dėmesio ir darytų savo darbą, o nebūtų skystablauzdžiai kinkadrebiai, kaip anuo metu Žygaičiuose karbofosinių pirdūnų klyksmo išsigandę veikėjai išvarė amerikonų investitorius. Durniai. Reinmetalas tai ne koks nors kaliošų ar žvakių fabrikėlis, mokesčių į šalies biudžetą suplos ne blogiau už Mažeikių naftą (pardon, lenkų Orlen). Dar ir šovinių kariuomenei pagamins, jeigu kokiam nors karui neprireiks, tai nors poligonuose kareivukams bus su kuo praktikuotis.

Anonimas

Anonimas portretas
>>>>Arvys yra tas etatinis DEBILAS komentatorius kuris tik uz konservu darbelius

100% cia wilno proto bokstai nori statyt poligona ...

100% cia wilno proto bokstai nori statyt poligona  ... portretas
va tegu ir statosi salia seimo... pro langus gales ziuret kontroliuot kaip vyksta darbai... a jei nori baisogaloj - tai baisogalieciai turi nusprest ar jie savo ir savo tevu zemeje nori invazines rusies valdziagyviu ir ju tersalu poligono... as asmeniskai nenoriu r nematau reikalo ginklu gamyklai...noriu saldytuvu gamyklos...arba saules elementu gamyklos... kodel ju nestatot ?

ISTORIJA

ISTORIJA portretas
sako, tose vietovėse švedai bėgdami pelkėse smego ir paskendo, kartu nuskandino ir prisigrobtu vežimus aukso. Kažkur netoli Komaro dvaro. Iš to ir pavadinimas kilęs "Baisus galas"...

Tegu stato

Tegu stato portretas
Bet pirmiausia tegu pasirupina vokieciai oro ir ypac , vandens tarsa . Nes metalo apdirbimo pramonei reikia daug vandens . Kitaip Baisiogalos marioms bus galas .

Politikas

Politikas  portretas
Patys prisisauksim Rusus , su tokia politika , kariniu gamyklų statymu, visokiu brigadų atėjimu, raketu dislokavimu, tikrai tas Rusas netylės, o mes patys ir kentėsim, NATO iš toli galvos ar padeti ar ne eiline apgaule mūsų žmonių aukomis bus?

J

J portretas
Nuostabu tai puikus taikinys iskanderams.

vargšai gyventojai

vargšai gyventojai portretas
Iš karto tampa taikiniu nr 1. Juk rusai būtent tokius objektus nuo pat pradžių ir apšaudo. O institutas ir mokslas niekam nerūpi.

Anonimas

Anonimas portretas
aišku kremliniai bus nepatenkinti.

klausimėlis VSD

klausimėlis VSD portretas
KD- kremliaus balsas ?

Antanas

Antanas portretas
Man atrodo, kad karas Ukrainoje yra vakarų lobistų darbas - Švedija ir Suomija papildė NATO, Lietuvoje Vokiečių kariuomenė daug užsakymų ginklų gamintojams ir t.t.

Vanda

Vanda portretas
Kauno rajone Giraitėje esanti šaudmenų gamykla geras pvz kaip plauti pinigus......

Anonimas

Anonimas portretas
gal pradės lietuvoje normalias gamyklas statyt o tai užimti lietuvoje kažkokiom šaraškėm kvadratiniai kilometrai , o ten tik prekės į rusyna ar baltarusija\ arba per kazakstana į rusyna.

ai

ai portretas
anokia cia investicija uz musu pinigus...

Vanda

Vanda portretas
Aborigėnai visada ir visur yra paklausūs....

Karas

Karas portretas
Karas Ukrainoje pasibaigs tik tada, kai Vakarai supras, su kokiu glitėsiu -Rusija- jie turi reikalą. Kai Vakarai galų gale supras, kad tą burliokyną valdo nusikalstamas klanas. Iš pradžių jie pavertė šalį korupcijos citadele, paskui atėmė turtą iš opozicijos, o tada puolė naikinti Ukrainą. Taip siekdami įtvirtinti diktatūrą ir visiškai sukomunistinti arba sufašistinti šalį. Ruskija dabar yra Š.Korėjos ir fašistinės Vokietijos lydinys.

Onė

Onė portretas
Apšiks mūsų gražią šalį,o galėtų būti kaip Šveicarija

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Oi kokie lobiai plauti pinigus mūsų loviažmogiams

Juokingi tie "gyventojai"....

Juokingi tie "gyventojai".... portretas
Paaiškinti ! Ką jiems paaiškinti , jei jie net nesiruošia suprasti.. Apie karinius objektus turguose neplepama. Reikia ! Vadinas reikia !..

Kodėl

Kodėl portretas
Ne Vokietijoje?????

kas skaito spaudą

kas skaito spaudą portretas
tas žinojo. Neišsiduokite nors kad nieko neskaitote ir niekuo nesidomite.

Baisogala

Baisogala portretas
Baisus galas, Černobilis - чёрная пыль.... pamąstymui.

x|RAY

x|RAY portretas
Tokio lygio gamykla tai dovana regionui, pagerės gyvenimo kokybė.

Žemaitis

Žemaitis portretas
Geriau Turniškėse.

Ane?

Ane? portretas
Tai jų tas ir laukia, pagal pavadinimą Baisus galas.

Pagarba

Pagarba portretas
šiai vyriausybei, panieka vatinėms šliundroms, kurios pagal putlerio dūdelę dūduoja, kad Lietuvos nepuls. Ką pliurpė maskovijos žūdikai dvi dienos prieš pradedant masiškai žūdyti Ukrainiečius, kad ne nepulsim, štai juims vatnikai ir buduliai.kaip patikėt maskovijos okupantais a ??.

B l a ck r oc k yra ak cininkai

B l a ck r oc k yra ak  cininkai portretas
Rok feileriai, rokšil dai

konservatlibersosines isgamos skuba

konservatlibersosines isgamos skuba portretas
apsikt lietuva kuo daugiau ,kol dar valdzioje nes neturi jokiu sansu issilaikyt valdzioje ,manau sprest sy klausima turetu busima valdzia ,o ne siu konservatliberastiniu degeneratu valstybes ir tautos priesu gauja

Gyventojai turi arba pritarti arba nesutikti

Gyventojai turi arba pritarti arba nesutikti portretas
Gyventi šalia BOMBOS

tai didziausia lietuvai vokiska BEDA , o ne ,,palaima,,

tai didziausia lietuvai vokiska BEDA , o ne ,,palaima,, portretas
stai jei vokieciai lietuvoj statytu na kokia nors,,, wolsvagen,, automobiliu gamykla --galima butu dziaugtis , dabar -- bus sunaikintas gyvulininkystes institutas , uztersta zeme , priguzes y lietuva vokiskai arabisku, amerikonisku ,,,specialistu ,, su bobom prostitutem , narkotikais , giminem ir vaikais , o rusas pirmoj eilej nusitaikys y ta ,, Rheinmatal ,,, srota su iskanderais [ karo atveju Baisogala su visais aborigenais iskeliauja y dausas pas protevius.Statyt b manyciau reiketu kur nors kariniam paligone atokiau nuo gyvenvieciu ir zmoniu...

klp

klp portretas
vietoj Vingio parko reiktu statyti gamykla, manau niekas irgi nepriestarautu

klp

klp portretas
vietoj ingio parko Vilniuje reiktu statyti gamykla

Gera žinia !

Gera žinia  ! portretas
Bus darbo vietų, pliusas šalies ekonomikai , busim saugesni, nes vakaru partneriai stengsis apsaugot savo gamykla

O jot tvai mat

O jot tvai mat portretas
Tai pašalpinių nebebus- nes visi gaus po 3000 ...kas dirbs?

Krašto apsaugos departamentas

Krašto apsaugos departamentas portretas
Ir Prokuratūros viešojo intereso gynimo skyriai čia turėtų veikti visų pirma. Deja, deja..Mes tokių neturim, tiksliau turim bet jie visai ne tokie kokie turi būti. Negirdim net jų komentarų..O aplink visi / net madingi dabar alternatyvios TV kanalai youtube'je/ skelbia-ragina-skanduoja, kad visų pirma žmonės turi kilti, eiti tvarkyt reikalų ,,su šalkėm'' ir reikalaut teisingumo bei gero šalies valdymo..(aha - kad deBilotaitės cepelinai gautų darbo..:D)TAI KOKIEM HU JAM YRA TOKIOS KRŪVOS IŠINKTŲJŲ Į VALDŽIĄ?! KURIS IŠ JŲ MŪRU STOVI UŽ SAVO RINKĖJŲ INTERESUS?! Ar nors vieną p a d l ą iš jų girdėjom šūkaujant ar reikalaujant laikytis LR Konstitucijos ar bent jau Orchuso konvencijos? TOKIŲ NĖRA. Mūsų seimo nariai nagrinėja paspirtuku įstatymus, teikia pataisas dėl šunų rišimo kaimuose prie būdos ar inicijuoja tarybinių laikų kelio ženklų pakeitimą naujais mat jie iš ,,sowietinio'' periodo! Idiotai! Čia net ne kvailiai, čia- akivaizdūs žmonių mulkintojai imituojantys kad jie dirba Tautai

Taigi taigi

Taigi taigi portretas
Draugas ARvys jūs kaip stribo ir komunisto palikuonis teisus.Bet kas gyvens šalia tai baisu..

Arvys

Arvys  portretas
Puikios naujienos ir tikrai tinkama vieta statyboms, norint jas vykdyti greitai ir saugiai. Valstybinė žemė, tai bus mažiau biurokratijos, Lietuvos vidurys, tai ir priešui pasiekti ženkliai sunkiau, o ir Šaulių oro uosto gynyba pridengti ir gamyklą. Viskas apgalvota. O jei ruskiuųtroliams tai nepatinka, tai yra tiesiog puiku :)

Senis

Senis portretas
Balsuokite tik uz konservus. Bus dar smagiau gyventi!...

tai pirmas smūgis - IŠORĖS priešų, ir

tai pirmas smūgis - IŠORĖS priešų, ir portretas
nublanksta visos MATERIALINĖS vertybės -- jeigu dėl to Lietubos VISUOMENĖ praranda s a u g u m ą.--Ko gero VOKIEČIAI tokios pavojingos gamyklos ir nestato pas SAVE, dėl padidinto n e s a u g u m o .-- Juk Taivanio ČIPSŲ milžinišką g-lą su dideliu noru stato Vokietijoje .-- Senai žinome , jog KONSERVAI p r a d e d a galvoti pavėluotai --tik po ŽALOS padarymo,--KODĖL neatsiklausiama Lietuvos gyventojų --dėl šios karinės g-los statybos Lietuvoje.

tai va

tai va portretas
niekas nieko nežino, o valdžia jau sutartį pasirašo...nieko naujo, bet ar bendruomenė nesupranta, kad tokia gamykla bus taikinys galimo karo metu ir gyventojams mažai nepasirodys "dėmesio" iš dangaus. Dar universitetą nori išvaryti nuo sklypo - visiškas nesiskaitymas, o nauda abejotina. Atvyks keli užsieniečiai dirbti ir tiek.

*

* portretas
kaip pasireiske sokiravimas? alpo, galva sienas dauze, klyke apimti baimes? jei rasiklis patikslintu, ka turejo mintyje rasydams straipsnelyje "sokiruoti gyventojai"- but visai neblogai.

Ne kiekvienam

Ne kiekvienam portretas
suskiui žinoti karines "paslaptis"...

Taigi

Taigi portretas
sunauja teprivalo zinoti,ka seimininkas aploti liepe. O visa kita - ne jos reikalas!

rasdvinleškio aborigenams bus baisogala

rasdvinleškio aborigenams bus baisogala portretas
kai ruskiai sugalvos bombarduoti tą gamyklą

senas kavenskas

senas kavenskas portretas
Pakoreguosiu rašinėlio antraštę , ( jei galima) ,,Belaukiant didžiausios investicijos Nr.2 '' ... kadangi Nr.1 buvo milijardinės Taivano investicijos į čipsų gamyklą ... juk taip ? :)

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Nu dabar melskites ir dėkokite koncervams.

Galerijos

Daugiau straipsnių