Quantcast

Dar vienas A. Verygos draudimas: šįkart – dėl rūkalų

Seimas pradeda svarstymus, ar uždrausti prekybininkams viešai eksponuoti tabaką ir jo gaminius. Tokias pataisas teikia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Už tai, kad Seimas pataisų imtusi balsavo 74 parlamentarai, prieš – 9, o 8 susilaikė.

Apie parduodamus tabako gaminius, įskaitant elektronines cigaretes bei jų įrenginius, prekybos vietose liudytų tik užrašai „Prekiaujame“ arba „Parduodame“, taip pat prekių pavadinimai ir kainos, o patys gaminiai nebebūtų matomi.

Pristatydamas pataisas A. Veryga pripažino, kad Lietuvoje „rūkymo paplitimas metai iš metų mažėja“, tačiau, anot jo, tabaką vartojančių jaunų žmonių nemažėja.

„Esame gerokai virš ES šalių vidurkio“, – teigė ministras, pabrėžęs, kad dėl naujos prekybos rūkalais tvarkos prekybininkai esminių priekaištų neturi.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Aušrinė Armonaitė prognozavo, kad didesniems prekybos centrams nauja tvarka sunkumų nesukels, tačiau smulkiesiems prekybininkams „padidės administracinė našta“.

Rūkalų slėpimo praktika taikoma, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje, Islandijoje, Airijoje, Norvegijoje, Suomijoje.

Naujovė nebūtų taikoma tabako parduotuvėse ir specialiuose skyriuose, tačiau su sąlyga, kad prekės nebus matomos jų išorinėse vitrinose. Numatoma ir kitų išlygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edga

Edga portretas
Ar ta klouna kada nors kasnors nuims nuo sio posto ar jam viskas gerai

Gintas

Gintas portretas
Visiškai nesąmonė kaip rukre taip rukys

Julie Irwin

Julie Irwin portretas
Pradėkite uždirbti iš „Google“ $ 7385 - $ 8726 per savaitę, kad galėtumėte dirbti internete iš savo namų 2-3 valandas per dieną. Reguliariai mokėkite kiekvieną savaitę. Jums tereikia kompiuterio, interneto ryšio ir šiek tiek laisvo laiko. Tai buvo tiesa ir visiškai pakeitė mano gyvenimą. Tai aš dArau >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.C­­a­­s­­hclub5.Com
VISI KOMENTARAI 88

Galerijos

Daugiau straipsnių