Quantcast

Darbo imigracija išaugo beveik dvigubai

Pernai į Lietuvą atvyko dirbti beveik dvigubai daugiau užsieniečių nei metais anksčiau, dauguma jų yra ukrainiečiai, rodo statistika.

2017 metais darbo vizos arba leidimai gyventi darbo pagrindu buvo suteikti apie 34,5 tūkst. užsieniečių, iš jų maždaug 20 tūkst. yra Ukrainos piliečiai, BNS nurodė Migracijos departamentas.

Užpernai į Lietuvą dirbti atvyko 18 tūkst. žmonių iš užsienio šalių, maždaug 10 tūkst. jų buvo iš Ukrainos.

Anot ekspertų, emigruoti į Lietuvą ukrainiečius skatina didesni atlyginimai ir palengvintos įsidarbinimo sąlygos.

Analitikai sako, kad darbo imigracija Lietuvai yra neišvengiama dėl lietuvių emigracijos ir kvalifikuotų darbininkų trūkumo. Tačiau kritikai nerimauja, jog pigesnė darbo jėga iš Ukrainos stabdys lietuvių atlyginimų augimą.

Daugiausiai ukrainiečiai Lietuvoje darbinasi tarptautinio krovinių vežimo transporto priemonių vairuotojais, betonuotojais, plytų mūrininkais, apdailininkais, metalinių laivų korpusų surinkėjais, suvirintojais.

Verslininkai sako, kad daugiausiai rūpesčių jiems kelia ilgai trunkantis prašymų dėl vizos ar leidimo laikinai gyventi nagrinėjimas. Migracijos departamentas teigia, jog išaugus darbo imigracijai jam neužtenka darbuotojų, kad prašymai būtų nagrinėjami laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksandra

Aleksandra portretas
Perskaičiau komentarus ir supratu, kad jei čia dirbantys nesupranta, kad reikia kovoti už geras algas, tai jie beviltiški - iš tikro tik emigruoti gali

minde

minde  portretas
pamirso darasyt prostitutemis taip pat .kiti tiesiog vagia bet tai nieko nekeicia.pakeltu algas zmones dirbtu o ne isvaziuotu is salies.siai dienai algas net mazina pvz vilniuje valstybes imoneje sumazejo algos stipriai,bet uztat padaugeju veiksmu ir sneku kad bus priimami ukrai.na as ir pamaniau ukrai ukrais tai as ir i uzsieni tegu balionelis melynas is daukanto aikstes gano tuos ukrus :)

Tomas

Tomas portretas
Isaugo ne del kvalifikuotos darbo jegos trukumo o del pigesnes darbo jegos nes rado is kur atsivezti durneliu dirbanciu uz centus ir gyvenanciu vagoneliuose... Dar viena afera sukama su tais darbuotoju ivezimais kad tik verslininkai galetu toliau nemoket normaliu algu arba juodais.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių