Quantcast

Draudimas prekiauti alkoholiu galios ir miestų senamiesčiuose?

Šalies smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė sako, kad diskusija su valdžios atstovais dėl kitąmet įsigaliosiančio draudimo prekiauti alkoholiu nestacionariose vietose būtų tikslinga.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį Vyriausybės valandoje Seime sakė, jog alkoholio prekybai paplūdimiuose ne vieta, tačiau, anot premjero, dar reikalingos diskusijos dėl šio draudimo miestų senamiesčiuose.

Z. Sorokienė Eltai sakė mananti, kad tokia diskusija galėtų įvykti.

„Aš manau, kad tikslinga būtų tokia diskusija, nes, kaip ten bebūtų, jeigu yra kokie pakeitimai ar pasiūlymai, kurie turės įtakos verslo aplinkai, tai visada yra tikslinga su valdžios institucijomis derėtis“, - Eltai sakė Z. Sorokienė.

Ji konkrečiai neįvardijo, kokios dalies pajamų netektų prekybininkai, jei toks draudimas įsigaliotų, tačiau sakė, kad netekta dalis būtų nemaža.

Aš manau, kad draudimas tikrai įneštų neigiamą pokytį verslui.

„(Nestacionarios prekyvietės - ELTA) yra be abejo populiarios. Juolab kad vis tiek žmonės išvažiuoja atostogauti, atsipalaiduoja ir galų gale tokia praktika yra taikoma ne vien Lietuvoje, bet ir kitose užsienio šalyse, ypatingai kurortinėse vietose. Aš manau, kad draudimas tikrai įneštų neigiamą pokytį verslui“, - sakė Z. Sorokienė.

ELTA primena, kad nuo 2020 metų nebeliks nestacionarių alkoholio prekybos vietų, kurioms savivaldybės išduoda atskiras licencijas kurortinio sezono metu. Nuo tų pačių metų alkoholis nebegalės būti parduodamas paviljonuose - neregistruojamuose, į žemę įleistų pamatų neturinčiuose laikinuose statiniuose iš surenkamų konstrukcijų. Paviljonai apskritai bus išbraukiami iš prekybos alkoholiniais gėrimais vietų sąrašo

Taip pat nustatyta, kad neterminuota mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais licencija suteiks teisę aptarnauti pirkėjus ir lauko sąlygomis ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose - stacionarioms kavinėms ar restoranams bus leidžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais ir lauko sąlygomis ir tam nebus reikalinga papildoma licencija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ar jau yra Veryginio alaus?

juodoji Anė

juodoji Anė portretas
Tik neadekvatūs gali džiaugtis draudimais. Tuoj draus ir po 21 val išeiti iš namų ir plosit toliau katučių. Nejau nesuvokia kur link viskas vedama prisidengiant "gerais norais". Kas turi bėdas su priklausomybėm nuo gėrimo toliau įsigyja iš kur reikia ir kada tik nori iš "nežinomų" vietų. Kaip ir su taboru, kas mėn po du mirusius, bet nieko nedaroma. Daro tik tai kas kryptingai patiems patogu. Ne dėl Jūsų saugumo.

ragaves

ragaves portretas
sestadieniais ukininku turguj 'ZEMYN UPE' alus nuo 7 ryto liejasi laisvai kokio norit stiprumo ,naminis...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių