Quantcast

Elektroninių cigarečių draudimai neveikia?

  • Teksto dydis:

Paklausti gyventojai neslepia – elektroninių cigarečių su skoniu vis dar galima įsigyti. Ir į Daniją tyrimams siunčiami mėginiai atskleidžia, kad parduodamose elektroninėse cigaretėse ne tik tabako skonis ir kvapas. Tad verslo neatbaido nei baudos, nei grėsmė netekti licencijos. Apie tai – LNK reportaže.

Elektronines cigaretes rūkantys asmenys sako, kad elektronines cigaretes su skoniu nusipirkti pavyksta dar ir dabar. Žurnalistų paklausti, gyventojai sakė:

„Dar galima, nemeluosiu.“

„Tiktai tabako skonis visur rašoma, bet skoniai skiriasi, manau.“

Tai reiškia, kad elektroninių cigarečių pardavėjai iki šiol apeina praeitų metų liepos mėnesį įsigaliojusį draudimą. Tiesa, ant pakuočių neberašo, kad tai – skoninis gaminys.

„Prekeiviai pakeitė pavadinimus iš tiesiog tų apibrėžtų skonių į, tarkime, miestų ar kokių emocijų, gerai veikiančių žmones, (pavadinimus, – red. past.)“, – kaip apeinami įstatymai pasakojo Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) direktorė Goda Aleksaitė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

VVTAT į Daniją buvo išsiuntusi 37 elektronines cigaretes. 34-iose nustatyti draudžiami kvapai ir skoniai.

„Tai yra iš skirtingų šaltinių, iš skirtingų bendrovių. Nutarimų mes esame priėmę jau dešimt, penki nutarimai įsigaliojo ir apmokėjo baudas, o štai keturiais atvejais, deja, buvo apskųsti, bendrovės nesutinka su mūsų sprendimu. Na, o vienas nutarimas dar nėra įsigaliojęs“, – pasakojo G. Aleksaitė.

Įmonėms skirtos baudos siekia nuo 750 iki 2 tūkst. eurų.

Įmonėms skirtos baudos siekia nuo 750 iki 2 tūkst. eurų. Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) gali atimti įstatymų nesilaikančių pardavėjų licencijas, tačiau iki šiol nė vienas jos neprarado.

„Tie ūkio subjektai buvo įspėti. Visgi, jie susitvarkė, informavo mus, kad išėmė iš rinkos tuos gaminius ir licencija nebuvo panaikinta“, – sakė NTAKD atstovas Darius Sadaunykas.

Tiesa, tikėtina, kad nubaustų finansiškai daugės.

„Dar aštuonis mėginius pateikėme Danijos laboratorijai ir dar ketiname 40 mėginių pateikti, kur, tikėtina, kad bus tie skoniai ir kvapai“, – teigė VVTAT direktorė.

Lietuvoje vis dar nė viena institucija negali įrodyti, kad elektroninėse cigaretėse yra ne tabako, o kitų draudžiamų skonių ir kvapų. Mėginius iki šiol tenka siųsti į Daniją. O elektroninių cigarečių interneto svetainėse beveik prie kiekvieno gaminio teigiama, kad jis yra tabako skonio. Tiesa, kažkodėl vienos rūšies elektroninės cigaretės yra skirtingų spalvų, tad tikėtina, kad skirtingi ir skoniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

I

I portretas
Idiotiški verygos draudimai

Rolandas

Rolandas  portretas
Neveikia?,- Lietuvoje už nusižengimus visiškas Nebaudžiamumas.... arba Minimalus. Šimtatūkstantiės korupcijos atvejai, pedofilija - Nulis Emocijų, o čia... parūkyti. Gi ne Canabis.

>>>>>>> Elektrikas

>>>>>>> Elektrikas portretas
Papasakok daugiau ;))))) Tu fiziskai verdi savo plaucius. Pabandyk pasidaryk savo plauciu MRI po pusmecio vartojimo, tada galesi kalbeti.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių