Quantcast

Finansų ministerija atkreipė dėmesį į I. Šimonytės teiginius dėl pensijų indeksavimo

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija atkreipia dėmesį į spaudoje pasirodžiusius paskirtosios premjerės Ingridos Šimonytės teiginius dėl pensijų indeksavimo ir patikslina, kad pagal galiojantį teisinį reguliavimą pensijos kitais metais neturėtų būti indeksuojamos.

Pagal dabar galiojančias Socialinio draudimo pensijų įstatymo 8 straipsnio nuostatas pensijų indeksavimas nevykdomas, jei paskelbtame Ekonominės raidos scenarijuje apskaičiavimo metais ir (ar) po jų einančiais kalendoriniais metais bendrojo vidaus produkto palyginamosiomis kainomis ir (ar) darbo užmokesčio fondo pokyčiai procentais yra neigiami, t. y. BVP ir (ar) darbo užmokesčio fondas mažėja. Atsižvelgiant į tai, kad BVP šiemet mažėja, todėl vadovaujantis galiojančiais teisės aktais pensijos kitais metais neturėtų būti indeksuojamos.

Vyriausybė, teikdama išvadą dėl Seimo inicijuoto Socialinio draudimo pensijų įstatymo 8 str. pakeitimo, pritarė, kad pensijos būtų indeksuojamos 1,0717 koeficientu ir suplanavo lėšas joms indeksuoti, tačiau pasiūlė panaikinti Įstatymo nuostatas, pagal kurias nustatomas 1,91 procentinio punkto didesnis indeksavimo koeficientas, todėl papildomam indeksavimui lėšų Seimui pateiktame biudžeto projekte nebuvo numatyta.

Vyriausybė išvadoje konstatavo, kad sparčiau indeksuojant pensijas būtų neįvertinta valstybėje susiklosčiusi finansinė ir ekonominė padėtis.

Atkreiptinas dėmesys, kad minėti Socialinio draudimo pensijų įstatymo pakeitimai dar nepriimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da Luna

Da Luna portretas
ar nėra aišku kodėl mes esam ubagai, o dėl to kad žiūrint į tą mašinėlę kuri guli ant stalo ir prota minko seniams netvarka yra juk seniau minke ne mašinelę bet proto skaitliukais skačiukus dėstė, ir tvarka buvo ir visur spejo ir biurokratu tokio lygio nebuvo dirbo iš širdies ir mylėjo ir kainos buvo prieinamos visiems juk dujos šiluma vanduo elektra ir maisto naftos kainos kokios buvo ar pamiršom prisiminkim ir ne sudeties mašinka skaičjuokim kas yra dabar pilnos saliu kabinetai išcackinti o prisodinti pilni ir dar kompiuterija ant kiekvieno staliuko stovi ir basa tvarka daro ir nesugeba susidoroti bėga pas patarėjus patarimo semtys, kas kaltas,

pensininkė

pensininkė portretas
jau prasideda o kas bus toliau aūūūūūū kur gerovės valstybėėėėėėėėė ar jau džiaugiatės konservatorių valdžia

DAR VIENAS BIZNIS NUSIMATO,PENCININKU MULKINIMAS

DAR VIENAS BIZNIS NUSIMATO,PENCININKU MULKINIMAS portretas
Kodel panele nenuima seimunams pinigus uz viesbucio nuomo,jie sau pinigu nemazina,tik svaisto ,o pencininkus mulkina,jeigu yra blogai su pinigais tai visiems stabdykit pinigu svaistyma,mazinkite priviliagijas gaunatiems ponams,t,y,mazesnes iseitines,valstybines pencijas irgi reikia mazinti nes t,y 2 pencija ,kodel visi ponai tik ta durniu- paprasta pencininka murdo,,mazesni visi skriaudzia,KA ISSIRINKOT TA SIANDIEN TURETE ,kur mastysena,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių