Quantcast

Gyventojų saulės elektrinių kaupikliams 1 mln. eurų parama rezervuota per dieną

  • Teksto dydis:

Saulės elektrinių kaupikliams įsirengti skirta 1 mln. eurų parama rezervuota per dieną, penktadienį pranešė Aplinkos ministerija.

Pasak jos, pasibaigus paramos sumai, kvietimas teikti paraiškas šiemet sustabdytas.

„Kvietimo rezultatai rodo, jog šalies gyventojų naujovės negąsdina – jie drąsiai sutinka naujas idėjas ir ryžtingai priima inovatyvius sprendimus“, – pranešime sakė Aplinkos projektų valdymo agentūros Nacionalinių programų valdymo departamento direktorius Jonas Balkevičius.

Pasak ministerijos, paraiškas pateikė beveik 300 gyventojų. Didžioji jų dalis planuoja įsirengti 10 kWh kaupiklius, o vidutinė prašoma išmokos suma siekia beveik 4200 eurų. 

Tokia parama suplanuota pirmą kartą. Gyventojų kaupikliams iš Klimato kaitos programos šiemet skirta 1 mln. eurų, o valstybės ar savivaldybių institucijoms – 3 mln. eurų.  

Paramą gali gauti gyventojai, ant savo gyvenamųjų ar sodo namų įsirengę saulės ar vėjo elektrinę ir tapę gaminančiais vartotojais. Tačiau įsigiję saulės elektrinės dalį iš saulės parkų į ją negalės pretenduoti. 

Maksimali išmoka gyventojams teikiama už iki 10 kWh galios įrenginį, už 1 kWh galios ličio geležies fosfato kaupiklio mokant 450,26 euro, ličio jonų kaupiklio – 391,08 euro kompensaciją. 

Paraiškas buvo planuota priimti iki 2023 metų birželio 19 dienos arba kol pakaks skirtų lėšų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

man pvz

man pvz  portretas
baterijos reiketu uz 11 tukstanciu eur, 4500 eur valstybe kompensuotu, su ta baterija galesiu naudotis 9val, ofline...realiai ji po 10 metu mesk i siukslyna, netikiu kad laikys baterija ilgiau negu 10 metu...kokia ypatinga technologija? elektromobiliams gal jau 10 metu garantijas duoda? :)...bet cia speju ruosiamasi kitam dalykui, tai jau elitas zino, kad realiai tuoj bus pasaugojimo mokesciai kosminiai is ESO uz tas nesamoningas saules elektrines, arba bus vasara elektra jus parduosite uz centus, o ziema pirksite uz desiimtis centu...del to manau cia ir prasideda baterijos saules eletktriniams...

:)))

:))) portretas
matyt rucys norejo tuos pinigus pragerti...

Cianidas

Cianidas portretas
Nepergyvenkit,greit nepriklausomi tiekėjai jums uždės tokias saugojimo kainas kad net žagtelsit
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių