Quantcast

I. Šimonytė: dalies mokesčių lengvatų galėtų nelikti 2023-aisiais

  • Teksto dydis:

Įstatymų pakeitimai, naikinantys ar keičiantys dalį mokesčių lengvatų, galėtų būti priimti šiemet arba kitąmet, bet įsigaliotų tik 2023-aisiais, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Anot jos, Vyriausybės programos priemonių plane numatytas siekis pataisas priimti dar šiais metais nesikerta su planu, jog pakeitimai įsigaliotų 2023 metais.

„Jeigu Vyriausybė suderins, sutars dėl tam tikrų siūlymų, kurie bus pateikti Seimui, tai jie galės būti pateikti tik rudens sesijai ir sėkmės atveju priimti iki metų pabaigos, o galbūt netgi sekančių metų pavasario sesijoje“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė I. Šimonytė.

„Laikantis tos nuostatos, kad neturėtų mokesčių įstatymų keitimai būti priiminėjami taip, kaip jie buvo priiminėjami praėjusioje kadencijoje, tai yra išvakarėse metų ir visaip kaip juos priklijuojant prie biudžeto, tai būtų visiškai logiška, net jei šie pakeitimai būtų priimti šiais metais, jie įsigaliotų nuo 2023 metų“, – tvirtino Vyriausybės vadovė.

Vyriausybės programos įgyvendinimo plane numatoma šių metų trečiąjį ketvirtį parengti teisės aktus, „nustatančius neefektyvių, apmokestinimo teisingumą iškreipiančių neterminuotų lengvatų atsisakymą“.

Mokestinių lengvatų peržiūros darbo grupės susitikime vasarį finansų ministrė Gintarė Skaistė sakė, kad į valstybės biudžetą dėl mokestinių lengvatų per metus negaunama apie 2,2 mlrd. eurų pajamų, tačiau didžiosios jų dalies atsisakyti neketinama, todėl diskusijos vyks dėl lengvatų, kurių apimtis sudaro apie 790 mln. eurų.

Numatoma peržiūrėti pelno reinvestavimo, žaliojo kurso skatinimą, pajamų nelygybės mažinimą, specialias apmokestinimo sąlygas ir lengvatas, investavimo ir ilgalaikio taupymo instrumentus ir savivaldos finansinio savarankiškumo stiprinimą.

Ministrė tvirtino, kad sprendimai dėl mokesčių, tikėtina, būtų priimti kitąmet ir įsigaliotų nuo 2023-ųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Suprask, darbui mokesčiai didės, o kapitalui vėl mažės. Ir iš pensininkų lengvatas tikriausiai atims, nors tos "lengvatos" juoką pro ašaras kelia. Viskas pagal Šventraštį: turinčiam bus duota, o iš neturinčio atimta...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių