Quantcast

I. Šimonytė: Seimas galėtų grįžti prie mokesčių reformos

Seimas galėtų grįžti ir dar kartą svarstyti Vyriausybės pernai pasiūlytą mokesčių reformos paketą, jeigu parlamentarai parodytų daugiau iniciatyvos jį priimti iki Seimo rinkimų šių metų rudenį, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Vis dėlto ji sako nesanti įsitikinusi, kad tai įvyks.

„Jeigu atsiras palaikymo kažkokiems sprendimams, tai galima bus grįžti į paskesnes stadijas, todėl, kad tai yra labai skirtingos stadijos: yra projektai, kurie praėję svarstymo stadiją, pavyzdžiui, nekilnojamojo turto mokestis, yra projektai, kurie tėra praėję pateikimo stadiją. Tai jeigu matysis, kad Seime atsiranda daugiau apetito, nes galbūt kas nors nenori sau pasilikt šito klausimo spręst po rinkimų, tai galim prie temos visada grįžti, bet atsakyti į klausimą, ar taip bus – tikrai dabar negaliu“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Ji teigė mananti, kad vienokie ar kitokie sprendimai turės būti priimti po Seimo rinkimų.

„Bet neturiu nė menkiausios abejonės, kad tokie ar kiti Seimo sprendimai po rinkimų vis tiek bus priimti, nes visi žino, kur yra mokesčių sistemos problemos ir tada galbūt, kai nespaus tiksintis rinkimų laikrodis, bus lengviau tą savo nuomonę pasakyti vienareikšmiškai“, – teigė premjerė.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen anksčiau sakė mananti, kad yra maža tikimybė, jog prie reformos šios kadencijos Seimas grįš visa apimtimi. Ji tai pat teigė sunkiai įsivaizduojanti, kaip šios kadencijos Seimas galėtų grįžti ir galop priimti įstatymą dėl platesnio nekilnojamojo turto (NT) apmokestinimo.

Mokesčių reforma buvo vienas iš svarbiausių šios Vyriausybės tikslų, jai pernai vasarą po pateikimo pritarė Seimas, tačiau pertvarka įstrigo koalicijos partneriams nesutariant kai kuriais klausimais. Reforma, be kitų dalykų, numatė didesnį individualios veiklos ir platesnį NT apmokestinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pamislinkim

Pamislinkim portretas
Mokesčių turbulencijas kelia visokios bobulencijos. Ta daina turi vieną kartą baigtis.

Jadzė

Jadzė portretas
,, Jeigu atsiras palaikymo kažkokiems sprendimams.......,, ir t. t. Jūs tik įsiklausykite ir nuspręskite ar čia parašyta lietuviškai. Matyt skaitė tik apie tą kareivį. Baisu.

Minorinis reikalas

Minorinis reikalas portretas
Iš kalbėjimo gerklės traukiama segmentinė virvė su besikartojančiu įrašu - MokesčiaiMokesčiaiMokesčiaiMokesčiai... Tas vapėjimas grąžina į užstrigusios vinilinės plokštelės laikus. Darosi koktu, norisi ieškoti išsigelbėjimo.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių