Quantcast

Įspėja: Žemės ūkio ministerijos vardu veikia apsišaukėliai

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) darbuotojai ir vadovybė sulaukė nemažai žemdirbių klausimų, ar tiesa, kad įstaiga tarpininkauja renkant paramą viešosioms įstaigoms ar kitoms organizacijoms, praneša ministerija.

ŽŪM ir jos darbuotojai niekada neprašė ir neprašo žemdirbių finansiškai paremti kokią nors organizaciją ar iniciatyvą. Taip pat niekada nežadėjo ir nežada jokios „pagalbos“ spręsti kokias nors problemas mainais į tokią paramą, rašoma pranešime.

Jeigu telefonu ar gyvo pokalbio metu sakoma kitaip, tai tokie asmenys veikiausiai yra apgavikai ar apsišaukėliai. Tokių asmenų patartina vengti, o kilus įtarimų, informuoti policiją.

Skirtinguose šalies rajonuose į ūkininkus vis kreipiasi tikri ar apsimetėliai įvairių fondų ir viešųjų įstaigų atstovai. Telefonu jie nurodo, kad veikia su Žemės ūkio ministerijos ar konkrečių jos darbuotojų žinia, ir pakviečia susitikti gyvai.

Tokio susitikimo metu ūkininkams primygtinai siūlomos paramos sutartys ir žadama įvairi pagalba.

Ūkininkai pasakoja, kad kartais į tokius susitikimus atvyksta ir kai kurie politikai, dirbantys tiek savivaldoje, tiek nacionalinėse institucijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių