Quantcast

J. Wu: Taibėjus tiksi daugiau taivaniečių verslo investicijų Lietuvoje

Taibėjus tikisi daugiau taivaniečių verslo investicijų Lietuvoje, sako Taivano diplomatijos vadovas Josephas Wu (Džozefas U).

Taibėjus anksčiau šiais metais pažadėjo pasiūlyti 1 mlrd. JAV dolerių paskolų fondą bendriems Lietuvos ir Taivano verslo projektams bei įsteigti 200 mln. JAV dolerių fondą, skirtą investicijoms į Lietuvos pramonę.

„Manyčiau, kad turime daugiau ką pasiūlyti. Po to, kai Lietuva Taivanui padovanojo vakcinų, žmonės ėmė suprasti, kad Lietuva turi didelį potencialą. Vyriausybė skatina verslą investuoti“, – Lietuvos žurnalistams ketvirtadienį per spaudos konferenciją sakė ministras.

„Galvoju, kad Lietuvoje investuosime daugiau. Taivanas – demokratija, mes neveikiame kaip Kinija, negriebiame vienos kompanijos ir nesakome: „Jūs turite investuoti ten.“ Ką norime padaryti, tai paskatinti verslą“, – kalbėjo jis.

Pasak J. Wu, Taivano verslas yra išskyręs kelis prioritetinius sektorius, puslaidininkių pramonė – vienas iš jų.

Lietuva – tiekimo grandinės dalis

Kalbėdamas apie Vilniaus ir Taibėjaus partnerystę puslaidininkių srityje, Taivano diplomatijos vadovas teigė, kad pastatyti gamyklos Lietuvoje neužtenka, turi būti užtikrinta visa tiekimo grandinė, o tai – sudėtingas procesas.

„Turime būti realistai. (...) Šiuo metu mes daugiausia dėmesio skiriame tam, kad Lietuva būtų įtraukta į mūsų tiekimo grandinę“, – kalbėjo J. Wu.

Pasak jo, tam reikia vienos ar dviejų įmonių.

Lietuva tapo viena iš geidžiamiausių krypčių.

„Mes jau nusitaikėme į vieną įmonę, – sakė ministras, jos neįvardydamas. – Mes padėsime šiai kompanijai pereiti į eksperimentinį etapą.“

J. Wu taip pat nurodė, kad kuriami du fondai, skirti plėtoti prekybinius ryšius tarp Lietuvos ir Taivano, „yra finaliniuose etapuose“.

Atstovybė – greitu metu

Pernai rudenį Vilniuje atidarius Taivaniečių atstovybę, Pekinas apribojo diplomatinius santykius su Vilniumi ir blokavo Lietuvos eksportą.

Ekspertai sako, kad kinų kalba šios atstovybės pavadinimas kinų kalba skamba kaip Taivano atstovybė. Pekinas tame įžvelgia salos bandymus veikti kaip nepriklausoma šalis.

J. Wu teigimu, Taivanas yra dėkingas Lietuvai, kuri „leido atidaryti atstovybę ir pavadinti ją teisingai“. Jis teigė smerkiantis neoficialias Kinijos sankcijas Lietuvai ir vadino jas neteisingomis.

Lietuva kovą pateikė prašymą atidaryti prekybinę atstovybę Taivano sostinėje Taibėjuje. Pasak salo užsienio reikalų ministro, tam leidimas jau duotas.

„Aš nenoriu daryti pareiškimų už jūsų Vyriausybę, bet manau, kad esame labai arti realaus atstovybės atidarymo Taibėjuje“, – sakė Taivano diplomatijos vadovas.

„Mes laukiame, kol jūsų Vyriausybė paskirs atstovus, kurie galėtų atvykti į Taivaną“, – pridūrė jis.

Ministras pabrėžė, kad atstovybės vykdomos funkcijos priklausys nuo Lietuvos.

„Jei jūsų Vyriausybė mano, kad šiuo metu užtenka prekybos misijos, mes tai gerbiame. Jei Vyriausybė nuspręs, kad nori ir konsulinių funkcijų, mes tikrai tam pritarsime“, – kalbėjo J. Wu.

Jo teigimu, konsulinės funkcijos palengvintų keliones tarp Lietuvos ir Taivano. Ministro teigimu, susidomėjimas kelionėmis į Lietuvą tarp vietos gyventojų yra ypač išaugęs.

„Lietuva tapo viena iš geidžiamiausių krypčių“, – aiškino J. Wu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai TAIVANIO i l g a l a i k ė ORO investicija Lietuvoje,

tai TAIVANIO i l g a l a i k ė  ORO  investicija Lietuvoje, portretas
po patikslinimo ,--sako IŠANGĖS gaujos vadovė ARMONAITĖ, kuri e k o n o m i k ą Lietuvoje kuria tik LIEŽUVIU.

Konsakaaa

Konsakaaa portretas
Tai kol prisiruoš - žiūūūū - jau ir nebebus kur investuoti. Tik duobės, smėlis ir molis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių