Quantcast

Kainų tyrimas: maisto produktai ir toliau brangsta

  • Teksto dydis:

2019 m. birželį Pricer.lt tyrimas rodo, kad pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis Lietuvos parduotuvėse, palyginus su gegužės mėnesiu, brango 1,89 Eur ir buvo 3,95 Eur (8 proc.) brangesnis nei metų pradžioje.

Išlaikydamas stabilią krepšelio kainą (brangsta 2 centais) prekybos tinklu su pigiausiu krepšeliu tampa „Norfa“, į antrą pagal pigumą vietą nukrenta prekybos tinklas „Maxima“, padidinęs krepšelio kainą 1,54 Eur. Prekybos tinklas „Rimi“, greičiausiai susivokęs, kad gegužės mėnesį per stipriai pakėlė krepšelio kainą, birželį vienintelis kainą mažina 1,95 Eur ir atsistoja į trečią vietą. „Lidl“, kaip patyręs biržos prekiautojas, nesiblaškydamas didina pigiausių prekių kainas +49 centais ir stabiliai laiko ketvirtą vietą. „Iki“ didina krepšelio kainas +4,25 Eur ir atsistoja į priešpaskutinę vietą, paskutinėje brangiausioje vietoje palikdamas internetinę parduotuvę „Barbora“, kurioje kainos pakilo 7 Eur.

Populiarių ir gerai žinomų produktų vidutinio krepšelio kainų birželio mėnesio analizė rodo, kad antrą mėnesį turime patį didžiausią rodiklį per visą stebėjimo laikotarpį – 39,52 Eur (51 centais brangiau negu gegužės mėnuo).

2018 m. birželio mėnesio žinomų produktų vidutinio krepšelio kaina buvo 1,51 Eur (4 proc.) pigesnė už šių metų birželio mėnesio krepšelį.

2019 m. gegužės mėnesio žinomų prekių ženklų krepšelio kainų reitinge pigiausiu prekybos tinklu tampa „Iki“, sumažinęs krepšelio kainą 1,11 Eur. Po jo eina prekybos tinklas „Maxima“, kainą mažinęs 34 centais. Trečioje vietoje – prekybos tinklas „Norfa“, kainas sumažinęs 2,41 Eur. „Barbora“ pakėlė kainas 2,29 Eur ir atsistoja į ketvirtą vietą. Pats brangiausias populiarių maisto prekių krepšelis – prekybos tinkle „Rimi“, kuris tai pasiekė kainas pakeldamas 4,13 Eur.

Labiausiai brangstančia preke toliau išlieka bulvės – ypač dėl to, kad senasis derlius visai pasibaigė, nors 2018 m. jo užteko ilgesniam laikui, o labiausiai pinga obuoliai. Stipriausiai brangsta bulvės, pomidorai, kiauliena ir jos gaminiai, kefyras, ryžiai, degtinė. Pinga ne tokios svarbios prekės – makaronai, šokoladas, obuoliai, pigiausia arbata, „Panevėžio cukrus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IR VEL TAS PATS

IR VEL TAS PATS portretas
Kainos kyla ir kur pirmiausia krenta pinigai,y kieno kisene.O jeigu derliaus nera ar kazkas panasaus-tai matai is karto reikia kelti kaina.Bet atlyginimai dar 70% Lietuvos yra lietuvisko lito atzvilgiu.Tai kokia cia ekonomika,jeigu dideles ir mazos ymones turi teise moketi minimalu atlyginima.Pirmiausia reikia ziureti y ymones pajamas ir islaidas ir jos likuti,ir tada spresti koky atlyginima gali moket Vilniaus prekyba,ir kiek gali moketi sau eilinis turgaus darbuotojas.Nuo pelno dar turi buti plus 30%procentu didesnis atlyginimas.Jau ateina laikas,kai visam pasaulyje prasides neramumai,tai visiems klius ar turtingas,ar vargsas klius visiems is eiles po lygiai....

Dnsx

Dnsx portretas
Kainos auks kol visuomine ne sukis prieš valdze. Valdžia mes nerūpim jeim tik kuo daugau privokti ir pasipelniti parastu zmoniu saskaita. Kodel kitose valtybes tik pakila kainos iskart sukila zmones streikai buna. O cai kaip yra taip gerai tik bedavotis riek daryti striekus nes kitap nieko ne bus

Italas

Italas portretas
Lietuvoje didžiausį atlygnimai Europoje
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių