Quantcast

Kariuomenei nutraukus sutartį, „Ekobana“ įtraukta į nepatikimų tiekėjų sąrašą

Gamybos įrenginių prekybos įmonė „Ekobana“ įtraukta į nepatikimų tiekėjų sąrašą, nes laiku nepateikė 113 tūkst. eurų vertės generatorių šalies kariuomenei.

Lietuvos kariuomenės 2016 metais skelbtą trijų elektros generatorių pirkimo konkursą laimėjusi „Ekobana“ 2017 metais patiekė netinkamus generatorius.

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) tinklapyje skelbiamame Kariuomenės vado generolo leitenanto Jono Vytauto Žuko rašte „Ekobanai“ rašoma, kad iki birželio vidurio karinės pajėgos nėra gavusios tinkamų generatorių, todėl kariuomenė nuo birželio 15 dienos vienašališkai nutraukia sutartį.  

V. Žuko teigimu, „Ekobana“ patiekė mobilius generatorius, kurių maksimalus greitis siekia iki 40 kilometrų per valandą, todėl jie negali važiuoti greitkeliais ar automagistralėmis, kaip pageidavo karinės pajėgos. Todėl kariuomenė nusprendė nepratęsti jų pristatymo termino.

Pasak V. Žuko, „Ekobana“ kariuomenei turi kompensuoti 7 proc. sutarties vertės nuostolių – apie 4,5 tūkst. eurų.

BNS kol kas nepavyko susisiekti su „Ekobanos“ vadovu ir akcininku Borisu Babičiumi.

Portalo freedata.lt duomenimis, „Ekobana“ per pastaruosius penkerius metus iš valstybės įmonių bei organizacijų gavo maždaug 36,5 mln. eurų vertės užsakymų, o didžiausias užsakovas buvo elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO). Vien kariuomenės užsakymų ji yra gavusi už 217 tūkst. eurų (be generatorių pirkimo). 

„Ekobana“ pernai patyrė 2,3 tūkst. eurų grynųjų nuostolių (užpernai – 898 tūkst. eurų), jos pajamos pernai sumažėjo 20,5 proc. iki 24,082 mln. eurų.

Į VPT administruojamą nepatikimų tiekėjų sąrašą įmonės įtraukiamos trejiems metams, jeigu padaro esminių sutarties pažeidimų. Jos per tą laiką negali dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas

Pranas portretas
Perka papigiai is Kinijos slamsta ...gerai kad ,dar ratus uzdejo ,matyt yra sunkus ir naudojami sunkvezimiai...... jiems gabenti.

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Gerai dar,kad pirko ne turguje ir čekį paėmė.Armija turėtų pirkti naujausias technologijas ir atsakyti ne virtuali įmonė ir konkretūs armijos ir pardavėjų asmenys.

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Jau kad davė,tai davė tas generolas Vabalas,tiesiog iš haubicų.Pasivadins ,,,Jobokana'' ir vėl armijai tas savo birbynes prastums.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių