Quantcast

L. Linkevičius: Lietuva neketina keisti sprendimų dėl Astravo AE

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, kad Lietuva nekeis įstatymų, užkertančių kelią elektrai iš Baltarusijos Astravo atominės elektrinės (AE).

„Nematome atsitraukimo galimybių. Tikrai neketiname keisti tų įstatymų, kurie Seime priimti dėl nepirkimo elektros ir dėl svarbos mūsų nacionaliniam saugumui“, – Žinių radijui antradienį sakė L. Linkevičius.

Pasak jo, pasiekti Baltijos šalių vieningą poziciją dėl Astravo AE elektros boikoto sunku dėl įvairių priežasčių.

„Ir ekonominiai interesai, kažkokie nacionaliniai ypatumai. Politika yra veikiama įvairių vektorių. Tai ne pasiteisinimas galbūt, bet daugiau paaiškinimas. Nėra taip paprasta. Mes labai vertiname kaimynų lenkų pareiškimus dėl šitos elektros nepirkimo“, – kalbėjo L. Linkevičius.

„Reikėtų paminėti, kad ir Latvijos premjeras apie tai labai aiškiai pasakė, jog jie neketina pirkti iš Baltarusijos elektros“, – pridūrė ministras.

Rugpjūtį Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis sulaukė Latvijos ministro pirmininko Krišjanio Karinio patikinimo, kad Latvija nėra nusprendusi pirkti elektros konkrečiai iš Astravo AE.

Latvijos vyriausybė anksčiau rugpjūtį buvo paskelbusi, kad Lietuvai nutraukus elektros prekybą su Baltarusija, Ryga perkels ją ties Latvijos siena. Latvijos elektros perdavimo sistemos operatorius AST komentavo BNS, kad taip norima užtikrinti prekybos galimybes tarp Baltijos šalių ir Rusijos.

Latvijos Ekonomikos ministerija BNS aiškino, kad sprendimą lėmė ir ekonominiai veiksniai, tačiau pažymėjo, jog Baltijos šalims sinchronizavus tinklus su Europa, Latvija nenumato prekiauti su trečiosiomis šalimis.

Latvijos sprendimai Lietuvoje sukėlė būgštavimų, kad taip Astravo AE elektrai bus atvertais kelias į bendrą rinką. Lietuva importą iš šios jėgainės siekia blokuoti, argumentuodama, kad elektrinė statoma nepaisant saugumo reikalavimų. Minskas tokius priekaištus atmeta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kiek tau rusai moka už Lietuvos SKURDINIMĄ?..

Matomai

Matomai portretas
jau laikas eiti į gatves...

Nu ir kas

Nu ir kas portretas
tave judą čia tep pasodino kad nikap neina iškrapštyti?! Nedaumiju
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių