Quantcast

Laisvų darbo vietų šalyje pernai ketvirtąjį ketvirtį buvo mažiau nei vidutiniškai ES

  • Teksto dydis:

Lietuvoje laisvų darbo vietų ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį buvo mažiau nei vidutiniškai 28-iose Europos Sąjungos šalyse, skelbia Eurostatas.

Laisvų darbovietų, į kurias darbdaviaiaktyviai ieškojo darbuotojų, dalis Lietuvoje siekė 1 proc. visų pozicijų, arba 0,7 punkto mažiau nei vidutiniškai ES(1,7 proc.), penktadienį naujausius duomenis paskelbė ES statistikos tarnyba.

Per metus - ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį, palyginti su tuo pat metu 2014 metais - šis rodiklis šalyje ūgtelėjo 0,1 punkto, per ketvirtį - sumenko 0,1 punkto.

Estijoje šis rodiklis buvo 1,3 proc., o Latvijoje - 1,1 procento.

Daugiausia laisvų darbovietų ketvirtąjį ketvirtį buvo Vokietijoje ir Jungtinėje Karalystėje - po 2,6 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Pats prasčiausias pavzdys-Amerika. Pas mus taip įvestų tokį muitą importui, tai pusė lietuvos iš bado išmirtų. Produktai jau ir taip sunkiai įperkami, daug žmonių maitinasi vien bulvėmis, makaronais ir kruopom. O su tokiais muitais visai išmirtume. Čia jau nekalbant apie darbuotojų padėtį Amerikoj, kai gali būti atleistas vien pagal darbdavio nuotaiką. Nepatiko kaip pasižiūrėjai praeidamas, rytoj gali į darbą neateit.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Mokykimės iš JAV, kaip reikia išsaugoti darbo vietas Tėvynėje. Ką reiškia mums JAV kandidato į prezideto postą Trumpo pergalės? Pradžiai Trumpas žada įvesti 35 procentų muitą importuotiems į JAV gaminiams. Aišku, kiti ruošiasi sekti Trumpo pavyzdžiu. Šiais laikais čia yra didelis mutas, galintis sulaikyti darbo vietų išvežimą ir iš JAV, ir iš Lietuvos. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių