Quantcast

Lietuva dalyvaus ES patirties mainų projekte

  • Teksto dydis:

Lietuva tapo viena iš dvylikos Europos Sąjungos (ES) valstybių, dalyvausiančių patirties mainų projekte „EU Road Safety Exchange“.

Tai paskelbta Briuselyje Europos Komisijos (EK) Mobilumo ir transporto generalinio direktorato surengtame aukšto lygio kelių eismo saugumo posėdyje, pranešė Susisiekimo ministerija.

Projekte dvylikos ES šalių – Airijos, Austrijos, Bulgarijos, Graikijos, Ispanijos, Lietuvos, Lenkijos, Nyderlandų, Portugalijos, Prancūzijos, Rumunijos ir Švedijos – saugaus eismo ekspertų komandos spręs, kaip kovoti su greičio viršijimu, užtikrinti saugią kelių infrastruktūrą bei didinti pėsčiųjų ir dviratininkų saugą.

Projekto dalyvės parinktos atsižvelgiant į skirtingą jų eismo saugos situaciją. Projektas vyks nuo šių metų pabaigos iki 2021 metų.

Per 9 šių metų mėnesius Lietuvos keliuose žuvo 134 žmonės, iš jų 62 vairuotojai, 37 pėstieji, 27 keleiviai, septyni dviratininkai, vienas asmuo, dirbęs kelyje. Tarp žuvusiųjų – aštuoni nepilnamečiai.

Nuo 2001 metų pagal žūčių keliuose skaičių milijonui gyventojų mažinimą Lietuva yra pirmoje vietoje ir lenkia Kroatiją, Vengriją, Čekiją ir Graikiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių