Quantcast

Lietuva sieks Espo išvados dėl netinkamos Astravo AE aikštelės

  • Teksto dydis:

Lietuva sieks, kad Espo konvencijos šalys patvirtintų objektyvią tarptautinę išvadą, jog statybų aikštelė Astravo atominės elektrinės (AE) statybai buvo parinkta netinkamai, pažeidžiant konvenciją.

Espo konvencijos šalys 3 dienų susitikime Ženevoje spręs, ar patvirtinti jos Įgyvendinimo komiteto parengtus sprendimus dėl Astravo ES statančios Baltarusijos ir kitų reikalavimus pažeidusių valstybių, pranešė Aplinkos ministerija.

Skundą, kad atliekant Astravo AE poveikio aplinkai vertinimą buvo pažeista konvencija, Lietuva pateikė dar 2011 metais, negavusi Baltarusijos atsakymų į pateiktus esminius klausimus.

Komitetas 2017-2018 metais išnagrinėjo Astravo AE poveikio aplinkai vertinimo dokumentus ir nusprendė, kad Baltarusija pažeidė Espo konvenciją, nepagrindusi galutinio sprendimo Astravą pasirinkti aikštele branduolinei jėgainei statyti.

Lietuva yra pagrindinė už 50 kilometrų nuo Vilniaus statomos Astravo AE jėgainės kritikė – jos teigimu, objektas statomas nesaugiai, nesilaikant tarptautinių įsipareigojimų, tuo metu Minskas kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ata

ata portretas
Visa europa laukia pigios elektros , kuria perparduos už trygubai runkeliams .

hahaha

hahaha portretas
o lt jau buvo labai tinkama aikstele ae... geriau pigia elektra pas bulbasus kaimynus pirkit o ne varykit ant ju...beje kol arabai valdzioj tupes nieko gero lt nebus,istisai priesu paieskos bus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių