Quantcast

Lietuviai šluoja keliones Velykoms: kokios kainos?

  • Teksto dydis:

Margučius užsienyje ridens penktadaliu daugiau lietuvių nei pernai. Didžioji dalis gyventojų keliauja ten, kur jau šilta ir šviečia saulė. Populiariausios kryptys išlieka panašios, tačiau kelionių organizatorių atlikta apklausa rodo, kad lietuviai tiesiog nori pasimaudyti jūroje ir gražiai įdegti. Apie tai papasakojo kelionių agentūros atstovė Eglė Grašytė.

– Ar žmonės jau perka keliones Velykų laikotarpiui?

– Taip, pastebime didelį susidomėjimą vaikų Velykų atostogų metu. Tai tas laikotarpis, kai visa šeima gali praleisti laiką kartu užsienyje.

– Ar šiemet tokių žmonių daugiau nei pernai?

– Taip, patikrinome informaciją ir matome, kad turime 20 proc. daugiau užsisakiusių keliones. Vėlgi, gali būti įvairių priežasčių. Manome, kad atsiranda tas įprotis planuoti iš anksto, nelaukti paskutinės minutės pasiūlymų, nes jų tiesiog nėra. Dabar jau būtų pakankamai sudėtinga tą padaryti, kadangi vietų – labai mažai.

– Kokias kryptis renkasi?

– Yra ir slidininkų, bet visgi, esminės kryptys – ten kur garantuota saulė ir šiluma. Tai – Turkija, Egiptas. Iš egzotinių – Šri Lanka, Zanzibaras. Iš tokių nelabai šiltų, bet pažintinių – visa Italija ir Maltos sala.

– Kiek kainuos kelionė tiems, kurie dar tik planuoja pirkti?

– Jeigu žiūrėtume, kas dar yra, tai reikėtų pakratyti kišenes ir pasižiūrėti į pinigines. Paprastas penkių žvaigždučių viešbutis Velykų atostogų savaitę atsieitų nuo 800-900 eurų asmeniui. Čia kalbu apie paprasto kliento norą. Jeigu žiūrėtume į kokybiškesnius, labiau vertę ir poilsį kuriančius viešbučius, tai šeimai, ko gero, reikėtų jau 4 tūkst. eurų, jeigu mes kalbame apie du suaugusius ir du vaikus. Kelionės – pabrangusios, bet tie, kurie iš anksto planavo – gavo gerą pasiūlymą ir juo pasinaudojo, o kas liko, tas liko. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kur žmonės ruošiasi keliauti per pavasario atostogas, plačiau papasakojo kelionių organizatoriaus atstovė Inga Aukštuolytė.

– Kur žmonės ruošiasi keliauti per Velykų atostogas?

– Visi važiuoja ten, kur šviečia saulė, kur šilta jūra. Didžioji dalis keliauja į Egiptą, Tenerifę, Madeirą. Aišku, su Velykų atostogomis prasideda ir Turkijos programa. Jau kiekvieną dieną kils lėktuvai ir į Antalijos oro uostą, tad didžioji dalis keliautojų Velykas sutiks būtent ten. 

– Kokios dabar kainos? Ar yra vietų?

– Vietų šiek tiek yra, jau tokie likučiai. Kaina vidutiniškai asmeniui – 900 eurų. Natūralu, kad per atostogas kainos – didesnės. Viešbučiai taip pat fiksuoja didesnį užimtumą, tai ir jų kainos aukštesnės. Palyginti su ne atostogų periodu, tai kainos – apie 30 proc. didesnės, jeigu keliaujama per moksleivių atostogas.

– Ar šiemet daugiau žmonių keliauja?

– Šie metai labai panašūs kaip ir praėjusieji. Jau pernai fiksavom didesnį keliautojų šuolį. Aišku, paklausa dvigubai padidėja per moksleivių atostogas. Mes matome, kad Velykų sutikti į šiltus kraštus iškeliaus apie 3 tūkst. lietuvių. 

– Jūs klausėte savo klientų, ko jie tikisi iš kelionės. Ką ta apklausa parodė?

– Jau po covido mes fiksavome, kad daugelis žmonių nori pakeisti aplinką ir pailsėti, atitrūkti, pasimėgauti vaizdais. Matome, kad nenukrenta tas poreikis. Lietuviai nori pakeisti paplinką, tiesiog pailsėti nuo rutinos, darbo, įtampos. Šiek tiek sumenkusi keliautojų paklausa, kurie norėtų pamatyti šalies kultūrą, pakeliauti. Beveik pusė apklaustųjų, pusė Lietuvos gyventojų nori tiesiog pailsėti. Čia dar matyt covido tęsinys. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių