Quantcast

Lietuvoje lankosi ES žemės ūkio komisaras J. Wojciechowskis

Lietuvoje trečiadienį lankosi už žemės ūkį atsakingas Europos Komisijos narys Januszas Wojciechowskis (Janušas Voičekovskis).

Susitikimuose su prezidentu Gitanu Nausėda, premjere Ingrida Šimonyte, žemės ūkio ministru Kęstučiu Navicku, Seimo Kaimo reikalų komiteto nariais jis aptars Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strateginį planą, Europos žaliąjį kursą, Europos Sąjungos žemės ūkio rinkų padėtį, įskaitant aprūpinimą maistu, energijos ir trąšų kainas, situaciją kiaulienos sektoriuje ir kitus klausimus, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

J. Wojciechowskis taip pat susitiks su žemės ūkio ir kaimo sektorių bei akademinės bendruomenės atstovais ir ekspertais, lankysis Kasios Jankun ūkyje Širvintų rajone.

Po susitikimo su premjere ir ministru numatyta K. Navicko ir J. Wojciechowskio spaudos konferencija.

Žemės ūkio ministerija praėjusių metų pabaigoje EK pateikė žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strateginį planą, kuriame numatyta, kaip paskirstyti daugiau negu 4 mlrd. eurų Europos paramą žemės ūkiui, taip pat ūkininkų įsipareigojimai.

Komisija pateikė pastabas, kad Lietuva turėtų geriau apsirūpinti maistu, mažinti priklausomybę nuo importuojamų trąšų, energetinių išteklių, daugiau dėmesio skirti žaliajai politikai, tvaresniems žemės ūkio produkcijos gamybos būdams. Patobulintą planą EK tikimasi pateikti iki liepos.

Dalis žemdirbių ragino ministeriją atidėti plano įgyvendinimą, nes jo reikalavimai esą pasmerktų ūkininkus žlugti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių