Quantcast

Prasidėjo akcija prieš „šešėlį“: skamba raginimai netoleruoti „šešėlio“

Nuo pirmadienio visoje Lietuvoje prasidėjo savaitę truksianti kasmetė akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“.

Akcijos rytą finansų ministras Vilius Šapoka kartu su „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ organizatoriais akcijos dalyvius ir verslo bendruomenę kvietė atvirai pasikalbėti apie šešėlinės ekonomikos problemas ir jos mažinimo priemonių veikimą, skelbiama pranešime spaudai.

Pasak finansų ministro, pokyčiai šešėlinėje ekonomikoje jau vyksta, - jei anksčiau mokėti grynais nebuvo gėda, dabar situacija keičiasi.

„Tikiuosi, kad netrukus taps gėda ne tik būti šešėlyje, bet ir jį toleruoti. O tie, kurie dirba su šešėliu, - viduje supras, kad yra nevykėliai. Jeigu sąžiningai veiki ir esi geriausias - tai didžiausias pasididžiavimas.

Nėra institucijos ar žmogaus, kuris būtų atsakingas už šešėlį, - atsakingi esame visi. Pokyčiai nėra greiti, bet vyksta ir pernai mūsų išsikeltas tikslas - ištraukti iš šešėlio 200 mln. eurų - pavyko. Šiemet taip pat turime planą ir po keturių mėnesių jį viršijome 72 mln. eurų. Tai rodo, kad su šešėliu kovoti tikrai įmanoma“, - pranešime cituojamas V. Šapoka.

Tikiuosi, kad netrukus taps gėda ne tik būti šešėlyje, bet ir jį toleruoti. O tie, kurie dirba su šešėliu, - viduje supras, kad yra nevykėliai.

Kaip pastebi investuotojus į Lietuvos ekonomiką vienijanti asociacija „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė, iniciatyvos „Baltoji banga“ tarybos pirmininkė Rūta Skyrienė, kol kiekvienas nesijaus atsakingas už savo veiksmus ir gerovę, - šviesti visuomenę turėsime dar ilgą laiką.

„Prie šešėlio mažinimo piliečiai gali prisidėti savo pilietiškumu. Kuomet visuomenė supras, jog turi reikalauti, pavyzdžiui, čekio už pirkinius įvairiose prekybos vietose, sąskaitos už suteiktas paslaugas, tuomet bus matomi ryškūs pokyčiai. Kitu atveju tai atsisuks prieš ją pačią. Reikia jausti atsakomybę ir kiekvienam pradėti nuo savęs“, - pranešime teigia R. Skyrienė.

Ji pažymėjo, kad, piliečiams atsigręžus į skaidrų verslą, pastarųjų pavyzdžiu pasektų ir kiti verslai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ojojoi

Ojojoi portretas
Tai kad labai įdomiai pas mus tas šešėlis suprantamas. Bobutė, bandanti parduoti savo numegztas pirštines arba porą pundelių savo užaugintų ridikėlių ir saujelę krapų - šešėlis! O išgabenantys į užsienius Lietuvoje susikrautus pelnus bei viršpelnius ir Lietuvai mokantys katino ašaras bankai - ne šešėlis...

)r

)r portretas
Kaune seselis bujoja atvirai reklamuodamasis,tai pavezejai vazineja su taksi plafonais,veza keleivius is taksi stoteliu,tuo slepdami pajamas.pJurkeviciui,atsakingam uz kontrole visai neidomu,tai yra jis pats pasakes,tai kam pliurpti apie kazkokia kova su seseliu.

Betmenas

Betmenas portretas
Sapokliak, kiek istratinai pinigelio akcijai„Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių