Quantcast

Lietuvos vežėjai kreipėsi į Europos Komisiją

Lietuvos vežėjai kreipėsi į Europos Komisiją (EK), siūlydami papildomas rekomendacijas, kurios leistų užtikrinti nenutrūkstamą prekių judėjimą keliais ir padėtų mažinti koronaviruso plitimo grėsmes, praneša vežėjų asociacija „Linava“.

„Linava“ ir Tarptautinio transporto ir logistikos aljansas rašte EK teigia, kad, siekiant išvengti COVID-19 viruso plitimo, yra būtina kuo labiau sumažinti socialinius ryšius tarptautinio transporto sektoriuje. Vairuotojai turi vengti socialinio kontakto, neišlipti krovinių pakrovimo vietose, dirbti kabinose.

Dėl vairuotojų saugumo, kol vyksta koronaviruso pandemijos krizės suvaldymas Europoje, prašoma leisti lanksčiau laikytis darbo ir poilsio laiko reglamentavimo, leisti vairuotojams likti kabinose poilsio laikotarpiais ir laikinai atsisakyti reikalavimų dėl jų nakvynių viešbučiuose.

Lietuvos vežėjai pažymi, kad kai kurios ES valstybės narės jau yra priėmusios atitinkamus sprendimus nacionaliniu lygmeniu, tačiau tokia priemonė krizei valdyti pasitarnaus tik tuo atveju, jei ji bus taikoma koordinuotai visoje ES.

Rašto iniciatoriai siūlo supaprastinti ir vairuotojų grįžimo namo (repatriacijos) bei atgal į darbą tvarką, įskaitant trečiųjų šalių vairuotojus. Pasak vežėjų, vairuotojų rotacija daugeliu atvejų yra vykdoma naudojant kitas transporto priemones, o ne vilkikus, todėl labai svarbu užtikrinti ir jų galimybę vykti žaliaisiais koridoriais.

Šią savaitę EK paskelbė praktines rekomendacijas, kuriomis siekiama užtikrinti nenutrūkstamą prekių judėjimą po koronaviruso pandemijos sukelto sienų užvėrimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių