Quantcast

M. Navickienė: ruduo – geriausias metas priimti galutinį sprendimą dėl MMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad rudenį būtų tinkamiausias metas priimti sprendimą dėl minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo nuo kitų metų. Ji taip pat pabrėžė besitikinti, jog pavyks išlaikyti jos augimo dydį pagal sutartą formulę.

„Labai tikiu ir norėčiau, kad pavyktų pasiekti ir įgyvendinti sutartos formulės dydžio MMA augimą, bet lygiai taip pat manau, kad rudenį būtų geriausias metas priimti galutinį sprendimą, kad matytume galutines tendencijas, kaip atrodo infliacija“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministrė.

„Sutinku, kad aplinkybės labai neapibrėžtos, bet turėtų būti labai aiškūs, konkretūs paskaičiavimai iš Finansų ministerijos ir kitų institucijų, kodėl nebūtų galima taikyti sutartos formulės ateinantiems metas“, – kalbėjo ji.

Lietuvos bankas teigia, jog MMA kitąmet galėtų augti 18,9 proc., arba 138 eurais iki 868 eurų, tačiau tuo pat metu nurodo, jog dėl didelio ekonomikos neapibrėžtumo palaikytų atsargesnių sprendimų paiešką, pavyzdžiui, vėlesnį sprendimo dėl MMA priėmimą ar didinimą dalimis.

Finansų ministerija taip pat mano, kad sprendimas dėl MMA turėtų būti priimtas rudenį, kai bus atnaujintos makroekonominės prognozės ir bus aiškesnė šalies ekonomikos ir finansų situacija.

Verslo atstovų teigimu, svarstant MMA didinimą reikėtų atsižvelgti į blogiausią galimą scenarijų, kiti yra griežtesni ir sako, kad dabar apie MMA didinimą diskutuoti negalima, nes dalis verslo bankrutuotų.

Tuo metu profesinių sąjungų atstovai tikino, jog MMA privalo didėti, sprendimo atidėti negalima, o minimalią algą galima būtų peržiūrėti du kartus per metus.

Trišalė taryba yra sutarusi, kad MMA ir vidutinio darbo užmokesčio (VDU) santykis neturi būti mažesnis kaip 45 proc. ir didesnis kaip 50 proc., bei turi atitikti ketvirtadalio didžiausią santykį tarp VDU ir MMA turinčių ES valstybių vidurkį, kuris numatomas pagal paskutinių trejų metų duomenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Gerai butu kieno alga nuo minimumo priklauso , kainos kyla o darbdaviai algu nekele patys kol valstybe ju neprivercia pakeldama minimalke , algos dides po minimalkes pakelimo .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių