Quantcast

Maisto produktų kainų analizė: kas labiausiai brango, o kas pigo?

  • Teksto dydis:

Liepos mėnesį kainos stabilizavosi, pranešė pricer.lt.

2020 m. liepą fiksuojamo vidutinio pigiausių maisto produktų krepšelio kainų analizė rodo, kad:

pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis Lietuvos parduotuvėse, palyginus su 2020 m. birželiu, sumažėjo -0,05 Eur, bet buvo 3,63 Eur (6,7 proc.) brangesnis nei praeitų metų liepą. Taigi, jau trečią mėnesį iš eilės kainos krenta žemyn, bet vis tiek jos yra viso stebėjimo laikotarpio didžiausių kainų penketuke.

Pigiausių maisto prekių krepšelio kainų reitingas

Sumažinęs krepšelio kainą -0,39 Eur, tinklu su pigiausiu krepšeliu lieka „Maxima“, antrą vietą išlaiko „Norfa“, kuris didina krepšelio kainą +1,24 Eur. „Lidl“, sumažinęs kainas -0,47 Eur, lieka trečioje vietoje, „Iki“ mažina krepšelio kainą -0,47 Eur ir lieka ketvirtoje vietoje. „Rimi“ mažina kainas -0,27 Eur ir lieka penktoje vietoje. „Barbora“ -0,34 Eur mažina kainą ir lieka šeštoje vietoje, „e. Rimi“ – toliau brangiausias tinklas su +0,31 Eur padidintu krepšeliu.

Populiarių ir gerai žinomų produktų vidutinio krepšelio kainų liepos analizė rodo, kad:

lyginant su 2020 m. birželiu, kainos kyla +0,10 Eur, 2020 m. liepą žinomų produktų vidutinio krepšelio kaina buvo +0,89 Eur (+2,3 proc.) didesnė už 2019 m. liepos krepšelį.

Žinomų prekių ženklų krepšelio kainų reitingas

Reitinge pigiausiu tinklu lieka „Barbora“, krepšelio kainą padidinęs +0,23 Eur. Pirmą vietą su „Barbora“ dalinasi „Maxima“, kainas sumažinęs -0,74 Eur. „Iki“ mažina kainas -3,47 Eur ir kyla į antrą vietą, „Norfa“, mažindamas kainas -0,24 Eur, atsistoja į trečią vietą, „Rimi“ padidina krepšelio kainą +1,95 Eur ir atsistoja į ketvirtą vietą, palikdamas „e.Rimi“ šeštoje vietoje su +2,83 Eur padidinta krepšelio kaina.

Prekės

Iš stebimų 52 prekių kainų brango 34 prekės, pigo 16 prekių. Brangimo lyderiai – tie patys, kaip ir praeitą mėnesį – obuoliai, arbata ir dešros, juoda duona, jogurtai.

Iš viso reikšmingai (10 proc. ir daugiau) brangsta 12 prekių iš 52 stebimų.

Labiausiai, 10 proc. ir daugiau, pigusios prekės, lyginant su praeitų metų liepa, yra 7. Labiausiai pigo bulvės, pomidorai, viščiukų ketvirčiai, kava, sviestas, pienas, silkė.

Portalas www.pricer.lt kainas užfiksavo liepos 24 d. Lietuvos prekybos centruose „Maxima“, „Iki“, „Norfa“, „Rimi“, „Lidl“, Lietuvos internetinėse parduotuvėse „Barbora“ ir „Rimi.lt“, Latvijos e. parduotuvėje „Barbora.lv“ bei Lenkijos e. parduotuvėje „Auchandirect.pl“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių