Quantcast

Naujieji 100 ir 200 eurų banknotai – kitų metų gegužę

  • Teksto dydis:

Naujieji 100 ir 200 eurų banknotai apyvartoje pasirodys kitų metų gegužę, pranešė Lietuvos bankas, pirmadienį kartu su Europos Centriniu Banku supažindinęs su naujaisiais banknotais.

„Naujieji serijos „Europa“ banknotai pasižymi naujoviškomis vis didesnį saugumą užtikrinančiomis apsaugos priemonėmis – jas, kaip įprasta, atskleidžiame likus daugiau nei pusei metų iki jų išleidimo į apyvartą tam, kad verslas turėtų pakankamai laiko pritaikyti banknotų tvarkymo įrangą, įdiegti visus reikiamus atnaujinimus ir vartotojai nepatirtų nesklandumų atsiskaitydami“, – pranešime sakė Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Pasak centrinio banko, kitų metų gegužės 28 dieną išleidžiamuose banknotuose panaudotos naujos apsaugos priemonės.

Pasak LB grynųjų pinigų ekspertės Ramunės Juzėnienės, vienas pagrindinių naujų apsaugos požymių – judantys elementai, atsirandantys banknoto holograminėje juostelėje. Be to, palyginti su pirmosios serijos šio nominalo banknotais, nauji banknotai bus tokio pat pločio, kaip ir 50 eurų banknotas. Tačiau jų ilgis nesikeis – kuo ilgesnis banknotas, tuo didesnis jo nominalas.

R. Juzėnienės teigimu, pagrindinė banknotų atnaujinimo priežastis – apsauga nuo pinigų padirbinėjimo.

„Tai yra visiškai normali veikla, Europos centrinis bankas, nenorėdamas atsilikti technologijomis, atnaujina inovatyvias apsaugos priemones ir apsaugo banknotus nuo padirbinėjimo“, – pirmadienį žurnalistams sakė R. Juzėnienė.

100 ir 200 eurų nominalai bus paskutiniai naujosios serijos „Europa“ banknotai: 2013 metais į apyvartą išleisti 5 eurų, po metų – 10 eurų, 2015 metais – 20 eurų, 2017 metais – 50 eurų banknotai. 

Senosios serijos banknotai ir toliau liks legalia atsiskaitymo priemone.

Šiuo metu eurų banknotai yra septynių nominalų – 5, 10, 20, 50, 100, 200 ir 500 eurų, juose pavaizduoti skirtingų Europos istorijos laikotarpių architektūriniai stiliai.

Lietuva eurą įsivedė 2015-ųjų sausį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitijos kaunietis

Žemaitijos kaunietis portretas
Vadinsis degradavęs 100 eurų ir degradavęs dvigubai daugiau.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Smunka ne tik euro vertė,bet keičiasi ir spalva.

trustfunds

trustfunds portretas
* Ar jums reikia bet kokios paskolos? Ar jums reikia skubios paskolos konsoliduoti savo skolą? Ar jums reikia automobilio, verslo ar paskolos sumokėti sąskaitas? Jei taip, susisiekite su mumis (jullietfinancialaid@yahoo.com), jei norite gauti daugiau informacijos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių