Quantcast

Seimo komitetas: NT mokestis – brangesniam nei 150 tūkst. eurų turtui

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas siūlo nuo 2020 metų išplėsti gyventojų nekilnojamojo turtą (NT) apmokestinimą – mokestį mokėtų didesnės nei 150 tūkst. eurų vertės būsto savininkai. Dabar ši kartelė yra 220 tūkst. eurų.

Į valstybės biudžetą būtų papildomai surinkta 2,5 mln. eurų.

Tokiai Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pataisai komitetas trečiadienį pritarė balsų dauguma. Tačiau kai komitetas vėliau balsavo dėl viso projekto, balsai pasiskirstė po lygiai – po penkis. Lėmė komiteto pirmininko balsas „už“. 

„Vis daugiau žmonių kiekvienais metais turės mokėti NT mokestį“, – apgailestavo konservatorius Mykolas Majauskas.

Pasak jo, apmokestinus didesnės nei 150 tūkst. eurų vertės NT, 71 proc. jo mokėtojų bus iš Vilniaus, 7 proc. – iš Klaipėdos, 6 proc. – Vilniaus rajono, 4 proc. – Kauno ir 2 proc. – iš Klaipėdos rajono. 

Iki 150 tūkst. eurų sumažinti neapmokestinamąjį dydį pasiūlė „valstiečiai“ Ramūnas Karbauskis, Agnė Širinskienė, Jonas Jarutis ir Aušrinė Norkienė.

Tačiau „valstiečiai“ siūlo didesnę kartelę – 200 tūkst. eurų – šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų arba neįgalų vaiką. Dabar joms taikoma 286 tūkst. eurų riba.

Be to, siūloma suvienodinti minimalų NT mokestį visam apmokestinamam gyventojų ir įmonių NT, jį padidinant nuo 0,3 proc. iki 0,5 procento.

Seimas spalį keliais balsais nepriėmė svarstyti Vyriausybės siūlymo nuo 2020 metų sumažinti neapmokestinamąjį nekomercinio NT dydį iki 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Kiek išgamos gali mus smaugti? Jeigu NT vertę pakels iki 150 tūkstančių ir apmokestins, tai gal bus ir gerai, tik tada lai nepamiršta įsipareigoti tą NT ir nupirkti už 150 tūkstančių, o nesugebantiems išsimokėti, neužsiundyti teismais ir antstoliais. Matosi advokatai nebeturi darbo, tai dabar užteks visam teisiniam klanui?

kaunas

kaunas portretas
turetu apmokestinti nuo 80 000. Tada surinktu pinigu ir vaikams ir pensininkams

Šnipštas

Šnipštas portretas
Eilinis šnipštas...atmes ir šitą pasiūlymą...rinkimai artėja..tik vėl Karbauskija šauks: "mes siūlėm..jie nesutiko!"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių