Quantcast

NVSC patikrino beveik 600 prekybos ir paslaugų teikimo vietų

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai praėjusią savaitę, vasario 22–28 dienomis, visoje Lietuvoje patikrino 597 ūkinės veiklos vietas, 13-likoje jų nustatyti pažeidimai, sakoma pranešime.

Didžiausias dėmesys buvo skirtas grožio paslaugas teikiantiems ūkio subjektams. Per praėjusią savaitę jų patikrinta 491.

Jungtinės NVSC ir Valstybinės maisto ir veterinarijos specialistų, Lietuvos policijos pareigūnų ir šalies savivaldybių atstovų pajėgos patikrino 67 prekybos ne maisto prekėmis vietas, gamybos įmones, turgavietes, avalynės taisyklas ir pan. Taip pat 13 sveikatos priežiūros įstaigų, 11 apgyvendinimo, soliariumo, sporto klubų, skalbyklų, baseinų veiklą vykdančius ūkio subjektus, 9 maisto produktų parduotuves, 4 švietimo įstaigas ir 2 stacionarias socialines paslaugas teikiančias įstaigas.

Patikrinimai parodė, kad dauguma žmonių laikosi karantino reikalavimų, tačiau 13-likoje grožio paslaugų teikimo vietų pažeidimų buvo nustatyta. Kituose tikrintuose sektoriuose pažeidimų nebuvo nustatyta.

Pagrindiniai pažeidimai, fiksuoti grožio paslaugų teikimo vietose: nedėvimi respiratoriai ir neužtikrintas numatytas plotas klientui, nebuvo paskelbta lankytojams apie būtinybę laikytis higienos reikalavimų. Taip pat nebuvo užtikrintos priemonės rankų higienai ir dezinfekcijai. Dažniausiai pasitaikę pažeidimai – dėvimos ne medicininės kaukės, t. y. skydeliai arba medžiaginės kaukės. Pagal šiuo metu galiojančius nurodymus aptarnaujantys asmenys turi dėvėti medicinines veido kaukes arba respiratorius, o vyresni nei 6 metų amžiaus lankytojai, pirkėjai – nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), kurios priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną. Kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei, tik tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

NVSC Vilniaus departamento specialistai, atlikdami patikrinimus, taip pat domėjosi, kaip grožio paslaugų teikėjai laikėsi rekomendacijos prieš pradedant dirbti atlikti profilaktinį vienkartinį tyrimą dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos). Deja, tyrimą buvo atlikę tik pusė (51 proc.) asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių