Quantcast

Parlamentas nutarė, kad savarankiškai dirbantieji gaus 257 eurų valstybės subsidiją

Seimas leido nuo koronaviruso krizės praradusiems pajamas savarankiškai dirbantiems žmonėms mokėti 257 eurų valstybės subsidiją.

Už tokius Užimtumo įstatymo pakeitimus antradienį balsavo 106 Seimo nariai, o susilaikė du parlamentarai.   

Į išmoką pretenduos asmenys, kurių savarankiška veikla bus registruota ne trumpesnį kaip trijų mėnesių laikotarpį per pastaruosius vienerius metus ir neišregistruota iki paskelbtos ekstremaliosios situacijos ir karantino paskelbimo dienos.

Subsidijos bus galima prašyti, jeigu savarankiškai dirbantieji turės nedidelių neatidėtų įsiskolinimų, bet nedirbs pagal darbo sutartį ar neturės kitų su darbo santykiams susijusių pajamų. 

Siekiant, kad dėl karantino pasekmių savarankiškai dirbantys žmonėms patirtų kuo mažiau išlaidų, Seimas leido jiems per karantiną nemokėti privalomojo sveikatos draudimo įmokų, tačiau susidariusią skolą padengti turės per dvejus metus.

Daugeliui savarankiškai dirbančių žmonių PSD įmoka siekia apie 42 eurus per mėnesį.

Savarankiškai dirbančiais asmenimis laikomi individualių įmonių savininkai, mažųjų bendrijų bei tikrųjų ūkinių bendrijų ir komanditinių ūkinių bendrijų tikrieji nariai, verslo liudijimų turėtojai bei asmenys, kurie verčiasi individualia veikla (advokatai, advokatų padėjėjai, notarai, antstoliai) arba individualia žemės ūkio veikla. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

To del

To del portretas
ir reikalinos bazines pajamos, kad neliktu nuskriaustas nei vienas zmogus. Labiausiai reikia rupintis silpniausiais, kitaip tauta prakeikta ir nesulauks Dievo palaimos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių