Quantcast

Platindama naujus taupymo lakštus, valstybė iš žmonių ketina pasiskolinti 1–4 mln. eurų

Platindama naują taupymo lakštų emisiją, Finansų ministerija  ypatingai didelio gyventojų, turinčių laisvų lėšų ir galinčių įsigyti valstybės vertybinių popierių, susidomėjimo nesitiki – iš žmonių tikimasi pasiskolinti 1-4 mln. eurų.

„Konkretaus tikslo, kad norima išplatinti kažkiek milijonų lakštų neturime. (...) Čia daugiau gyventojams galimybė sudaryta skolinti. Jeigu, žiūrint istoriškai, viena tokių vertybinių popierių emisija būdavo iki 1 mln. eurų, maksimaliai esame turėję kokius 4 mln. eurų. Manome, kad ir šiemet panašiai turėtų būti“, – pirmadienį LRT teigė ministerijos Valstybės iždo departamento  Skolinimosi ir investavimo skyriaus vedėja Toma Sasnauskienė.  

Taupymo lakštais platinami nuo pirmadienio, už naują vienerių metų trukmės emisiją bus mokamos 3,7 proc. metinės palūkanos. Taupymo lakštus platins „Swedbank“ ir SEB.

Ši taupymo lakštų emisija bus platinama rugpjūčio 7-21 dienomis, o išperkama 2024-ųjų  rugpjūčio 22-ąją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad

Kad portretas
Daug kas is to 21milijardo indeliu jau padejo terminuotai po 4 proc, ka veikt su pinigais pelyt dar prades vis 4 proc, yra kas turi pinigo pagal statistika is 10-3 skursta , skurstantys nepasipriesys mazai ju ir silpni ir toliau skurs kainos kils .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių