Quantcast

G. Nausėda: verslas turi stiprinti saugios veiklos standartus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog keičiantis pandeminei situacijai, reikia ieškoti saugios pusiausvyros tarp epidemiologinių ir socialinių bei ekonominių tikslų.

Pasak jo, verslas turi stiprinti saugaus veikimo standartus ir jų laikytis, kol visuomenė įgis kolektyvinį imunitetą – nuo to priklauso jo paties galimybės laisviau veikti, pranešė Prezidentūra. 

„Antroji pandemijos banga skaudžiai palietė smulkųjį ir vidutinį verslą, ypač tas įmones ar savarankiškai dirbančius asmenis, kurie prekiauja ne pirmo būtinumo prekėmis ar teikia kontaktines paslaugas. Keičiantis pandeminei situacijai, turime ieškoti naujos saugios pusiausvyros tarp epidemiologinių ir socialinių bei ekonominių tikslų“, – po susitikimo su prekybininkų atstovais penktadienį sakė G. Nausėda.

R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.

Pirmadienį prezidentas su premjere Ingrida Šimonyte, be kitų klausimų, ketina aptarti ir Vyriausybės planus dėl karantino švelninimo etapų.

Susitikime su prekybininkų atstovais penktadienį aptarta smulkiųjų verslininkų ir įmonių, kurių veikla apribota dėl karantino, finansinė būklė, taip pat jų pasirengimas saugiai veikti, kai bus priimtas sprendimas laipsniškai švelninti karantino taisykles.

Susitikime dalyvavo Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė bei Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laisvo oro direktorė

laisvo oro direktorė portretas
Kaip čia Vainienė staiga nuo vienos direktorės(LRI)patapo jau asociacijos direktore?Iš vienos šiltos vietos kur tik malti liežuviu reikėjo mokėti į kitą.Kur taip pat tik liežuviu mala siūlydama visokius niekus...

.

. portretas
" Verslas, musėt, politiškai atšalęs".

Juozas

Juozas portretas
Jau ne kartą matėme, kaip pasiruošę ir, svarbiausia, kaip vykdo saugos reikalavimus smulkieji, kad ir turguose: jei kaukės- tai pasmakriuose, apie atstumus net kalbos nėra. Mano siūlymas būtų ypač nekantriems: Norite dirbti anksčiau už kitus- dirbkite. Bet pasižadėkite raštiškai, kad už karantininius pažeidimus sutinkate mokėti keliagubą baudą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių