Quantcast

Premjeras su verslininkais vasarį vyks į Omaną

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius kartu su verslininkais vasario pradžioje vyks į Omaną.

„Omanas – Lietuvai draugiška ir patraukli šalis ekonominio bendradarbiavimo atžvilgiu – tiek eksporto, tiek investicijų srityje. Vizitas į šią šalį yra planuojamas, tačiau konkrečiau dar anksti kalbėti“, - BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė.

Jos teigimu, Lietuvai labai svarbu paskatinti eksportą bei atverti naujas rinkas jos gamintojams, suaktyvinti bendradarbiavimą su Omanu maisto produktų eksporto, medicinos ir turizmo bei chemijos ir farmacijos pramonės srityse.

„Tokios yra galimybės, o ar jas išnaudosime, priklauso nuo mūsų pačių, nuo mūsų verslo atstovų“, - BNS sakė premjero atstovė.

Lietuvos pramonininkų konfederacija pranešė, kad verslo misija Omane vyks vasario 3-4 dienomis. Joje dalyvaus maisto, informacijos technologijų, farmacijos, chemijos pramonės, saulės elementų, lazerių gamybos, atsinaujinančių išteklių, transporto įmonės. Delegacija dalyvaus verslo forume, susitiks su Omano verslininkais, lankysis įmonėse.

Lietuva Artimųjų Rytų valstybę Omaną laiko perspektyviu partneriu, šalių planuose - pasirašyti dvišalę investicijų skatinimo ir apsaugos sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių