Quantcast

Premjeras tikisi, kad 2020-ųjų valstybės biudžetas bus priimtas gruodžio 10 dieną

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis tikisi, kad kitų metų valstybės biudžetas Seime bus priimtas gruodžio 10 dieną.

Premjeras biudžeto priėmimo grafiką trečiadienį aptarė su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

„Jeigu būti optimistu, o aš toks esu, tai gruodžio 10 dieną galbūt galėsime pasveikinti vieni kitus, turėdami valstybės biudžetą“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, Seimui grąžinus biudžetą patobulinimui, Vyriausybė iš jo išims pasiūlymus, kuriems priimti aiškiai nėra politinės valios.

„Ieškosime alternatyvų, tačiau bet kokiu atveju, biudžetas turės būti subalansuotas“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

„Aš tikrai labai ramiai žiūriu į visa tai, kas vyksta. Čia kyla aistros, baimės kažkokios, kad čia kažkas bus, sugrius. Niekas nesugrius“, – tvirtino S, Skvernelio.

Per valstybės biudžeto projekto pirmą pateikimą Vyriausybei nepavyko įtikinti Seimo dėl automobilių taršos ir nekilnojamojo turto mokesčių, tačiau valdantieji „valstiečiai“ jau registravo alternatyvius šių mokesčių projektus.

Vyriausybės parengtame 2020-ųjų valstybės biudžeto projekte numatoma, kad jo pajamos kitąmet didės 9 proc. iki 11,545 mlrd. eurų, išlaidos – 8 proc. iki 12,646 mlrd. eurų. Planuojama, kad bendras valdžios sektoriaus finansų perteklius kitąmet sudarys 0,2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių