Quantcast

R. Skyrienė: iš naujos valdžios tikimės švietimo ir sveikatos sistemos reformų

Užsienio investuotojus vienijanti asociacija iš naujos valdžios tikisi reformų švietimo ir sveikatos apsaugos srityje. „Investors' Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė sako, kad nauja Vyriausybė pirmiausia turės susitvarkyti su viruso plitimu, išsaugoti ekonomiką ir galimybes augti kitais metais.

„Gerai, kad nereikės priminėti drastiškų sprendimų, nes ekonominis pakilimas sudarė galimybes turėti tam tikrų rezervų. Jų valdymo kadencijos metu teks kovoti su išaugusiu biudžeto deficitu jį drastiškai mažinant, reiškia, reikės atsisakyti kai kurių išlaidų, kurios galbūt būtinos“, – BNS sakė R. Skyrienė.

Pasak jos, švietimas ir sveikatos apsauga – pagrindinės sritys, kuriose tikimasi pokyčių.

„Daugelį metų investuotojai pasisako apie tai, kad pirmoje vietoje yra švietimas ir kad reikia priimti sprendimus dėl švietimo reformos. (...) Kitas sektorius – sveikatos apsaugos, kuris ir dabar kankinamas viruso, nežinau, ar labai greitai reformuosis, nes sunku priimti sprendimus, kai tiek ligonių guli lovose ir kovoja su virusu“, – teigė R. Skyrienė.

Ji tikisi, jog investicijų pritraukimas išliks valdžios prioritetu, daugės gerai apmokamų darbo vietų.

Seimo rinkimus laimėjo pastarąsias dvi kadencijas opozicijoje buvę konservatoriai, kurie valdančiąją koaliciją burs su dviem liberaliomis partijomis – Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
O šita ir mokslas čia prie ko?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių