Quantcast

Registrų centras: daugėja NVO statusą turinčių organizacijų

  • Teksto dydis:

Šių metų pradžioje Registrų centro atverti Juridinių asmenų duomenys rodo, kad iki šiol galimybe įregistruoti nevyriausybinių organizacijų (NVO) statusą pasinaudojo beveik 1 tūkst. skirtingų organizacijų, o aktyvumu išsiskiria Kėdainių, Raseinių ir Vilkaviškio rajonuose veikiantys nevyriausybininkai, praneša Registrų centras.

Lietuvoje veikiančios NVO jau kurį laiką gali Registrų centre nemokamai įregistruoti vadinamąjį NVO statusą, žymą, leidžiančią lengviau identifikuoti naudą visuomenei kuriančias asociacijas, labdaros ir paramos fondus ar viešąsias įstaigas.

Nuo praėjusių metų spalio šią žymą nemokamai įsiregistravo apie 830 skirtingų viešųjų įstaigų, labdaros ir paramos fondų bei asociacijų.

Didžioji dauguma (apie 80 proc.) NVO statusą turinčių juridinių asmenų yra įvairią naudą visuomenei kuriančios viešosios įstaigos. Maždaug 16 proc. save nevyriausybine organizacija identifikuoja asociacijos, o mažoji dalis tarp šią žymą įregistravusių yra labdaros ir paramos fondai.

Žvelgiant į NVO statuso registravimą geografiškai, dominuoja šalies didmiesčiai, kuriuose veikiančių organizacijų yra daugiausia. Tačiau pastebimu aktyvumu iš kitų savivaldybių išsiskiria Kėdainių, Raseinių bei Vilkaviškio rajone registruotos nevyriausybinės organizacijos. Šiuo metu šiuose regionuose galima rasti po kelias dešimtis organizacijų, turinčių NVO statusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Ateis laikas Lietuva vems nuo NVO naudos. Armėnija, Gruzija, Moldova kasdien jaučia nauda, kai nuolat keičiasi valdžia. Visos NVO dirba destabilizuojant valstybės. Sorašo ir kitų veikėjų veikla kenkia Lietuvai, kiršina visuomenę, naikina tradicines vertybes. .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių