Quantcast

Seimas nusiteikęs tęsti lengvatą kino gamintojams

Seimas linkęs dar penkeriems metams – iki 2023 metų pabaigos pratęsti pelno mokesčio lengvatą kino gamintojams ir sudaryti galimybę verslui jiems skirti didesnę paramą.

Už tai numatančią Pelno mokesčio įstatymo pataisą ketvirtadienį balsavo 105 parlamentarai, o vienintelis ūkio ministras Virginijus Sinkevičius – prieš.

Ūkio ministro patarėjas Egidijus Jurgelionis BNS informavo, kad V. Sinkevičius neprieštarauja siūlomai pataisai, tačiau balsavimo metu nuspaudė ne tą mygtuką ir prašys, kad ši klaida būtų ištaisyta.

Jau po šio balsavimo Seimas po pateikimo pritarė ir analogiškoms valdantiesiems priklausančių socialdarbiečių pataisoms, kuriomis siūloma lengvatą pratęsti ne penkeriems metams, o neribotai. Galutinį sprendimą Seimas priims gruodį. 

Lietuvos įmonių ar užsienio bendrovių filialų kino kūrėjams suteikta bendra parama, kuriai gali būti taikoma lengvata, ateityje galėtų siekti 30 proc. visų filmo gamybos išlaidų. Dabar ši dalis sudaro 20 procentų.

Lietuvos kino centro vadovas Rolandas Kvietkauskas anksčiau yra sakęs, kad nuo 2014 metų, kai įsigaliojo lengvata, į kino gamybą Lietuvoje investuota daugiau negu 80 mln. eurų. Pasak jo, lengvata pasinaudojo 29 užsienio filmų gamintojai, jie Lietuvoje išleido apie 38 mln. eurų. 

Lengvatos tikslas – sudaryti palankias sąlygas Lietuvoje šalies ir užsienio filmų gamintojams bei galimybę įmonėms, norinčioms neatlygintinai suteikti lėšų filmo gamybai, susimažinti pelno mokestį.


Šiame straipsnyje: Seimaskino gamintojailengvata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių