Quantcast

Seime kelią skinasi draudimas pernuomoti savivaldybės būstus

Seimas ėmėsi svarstyti siūlymą uždrausti iš savivaldybių būstus gavusiems žmonėms juos pernuomoti.

Parlamentarai po pateikimo bendru sutarimu pritarė įstatymo projektui, kad savivaldybės būstas negali būti subnuomojamas.

Pataisas pateikę socialdemokratai sako, kad įstatymas panaikina nepagrįsto pasipelnymo galimybę ir padidina socialinio būsto prieinamumą.

Toliau pataisas Seimas svarstys gruodžio 19-ąją.

„Jeigu yra spraga, tai ją reikia paprasčiausiai panaikinti, kad nebūtų piktnaudžiaujama“, – sakė pataisas pristatęs Seimo narys Algirdas Sysas.

Tačiau konservatorius Sergejus Jovaiša oponavo, kad tvarką nustatyti reikia palikti vietos valdžiai.

„Savivaldybė visiškai laisvai sutartyje gali numatyti sąlygas dėl subnuomavimo arba ne“, – teigė S. Jovaiša.

Iniciatyva uždrausti pernuomoti savivaldybių būstus kilo, visuomeniniam transliuotojui LRT paskelbus, jog iš Neringos savivaldybės butus pigiai išsinuomoję buvę, esami politikai, savivaldybės įmonių darbuotojai juos rinkos kainomis pernuomoja poilsiautojams.

Pataisos iniciatorių žiniomis, Neringos savivaldybėje šiuo metu socialinio būsto nuomos laukia 28 šeimos.  

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
seniai laikas

Nuomonė

Nuomonė portretas
Manau. kad savivaldybės būstas (buvęs tarnybinis) suteikiamas darbuotojui, jeigu darbuotojas toje vietovėje negyvena, tuo tikslu, kad nereikėtų nuomotis komercinėmis sąlygomis, jei darbuotojas atvyksta pvz, iš Kauno į Kelmę, tai nemaža privilegija. Apgailėtinai Seime atrodė Algirdo Syso komentarai šiuo klausimu ir argumentai dėl įstatymo pataisos. Jeigu savivaldybės tarnautojas pernuomoja būstą komercinėmis sąlygomis ir nesuvokia, kad tai yra pažeidimas, tai mieli ponai komentarų nėra.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių