Quantcast

Kaimo reikalų komitetas pritarė siūlymui dėl pluoštinių kanapių reglamentavimo

Seimo Kaimo reikalų komitetas trečiadienį be diskusijų nutarė pritarti kelių frakcijų narių siūlomam naujam pluoštinių kanapių reglamentavimui.

Komiteto nariai taip pat pritarė vieno iš pataisų iniciatoriaus Kazio Starkevičiaus siūlymui sujungti jo ir konservatoriaus Mykolo Majausko pateiktą įstatymo pakeitimo projektą su „valstietės“ Virginijos Vingrienės bei „socialdarbiečio“ Petro Čimbaro pataisomis.

M. Majauskas ir K. Starkevičius siūlo į pluoštinių kanapių įstatymą įtraukti pluoštinių kanapių produktų ir pluoštinių kanapių gaminių sąvokas.

Konservatorių siūlymu, pluoštinių kanapių produktams būtų priskirtos žaliavinės ar mirkytos kanapės, šiaudeliai, sėjai neskirtos pluoštinių kanapių sėklos ir šių sėklų produktai ir sėjai skirtos pluoštinių kanapių sėklos.

V. Vingrienė taip pat siūlo pakeisti pluoštinės kanapės apibrėžimą, neapsiribojant jos auginimo tik ribotiems sėklų ir pluošto panaudojimo tikslams, įvardijant produktų grupes, išskyrus bet kokio pavidalo tetrahidrokanabinolio (THC) gavybą ir pluoštinės kanapės dalis, iš kurių galima gaminti pluoštinių kanapių produktus.

Ji taip pat siūlo patikslinti įstatymą, kad auginti pluoštines kanapes galima ne tik atvirame grunte, bet ir moksliniais eksperimentiniais ir selekciniais tikslais oficialiai patvirtintų mokslo tyrimų institucijų uždaruose gruntuose ar laboratorijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių