Quantcast

Vyriausybė pritarė siūlymui griežtinti Tabako gaminių kontrolės įstatymą

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui sugriežtinti Tabako ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymą, numatant daugiau draudimų ir tikslinant nuostatas dėl tabako ir susijusių gaminių pardavimo bei gamybos.

SAM siūlo patikslinti įstatymo nuostatas dėl tabako ir susijusių gaminių pateikimo, pardavimo ir prekybos reglamentavimo.

Taip pat, atsižvelgiant į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Tabako kontrolės pagrindų konvenciją, siūloma numatyti draudimą skelbti apie tabako ir su juo susijusių gaminių ir įrenginių, skirtų šiems gaminiams vartoti, kainų sumažinimą, praplėsti draudimus, kurie skatina tabako ir su juo susijusių gaminių įsigijimą ir vartojimą (pavyzdžiui, draudimą nemokamai platinti minėtus gaminius ir įrenginius, draudimą teikti minėtus gaminius ir įrenginius kaip loterijų, žaidimų, konkursų prizus ir pan.).

Taip pat siūloma reglamentuoti nikotino neturinčių gaminių elektroninių cigarečių ir elektroninių cigarečių pildyklių sudėties ir kokybės bendruosius reikalavimus, siekiant užtikrinti tokių gaminių saugumą ir kokybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių