Quantcast

„Sodros“ skola siekia 3,7 mlrd. eurų

Finansų ministerija susikaupusią „Sodros“ skolą nuo šių metų pradžios perkėlė į valstybės iždą, kaip numatyta Vyriausybės programoje.

Nuo šių metų pradžios Finansų ministerija perima visas „Sodros“ turimas skolas - tai įtvirtinta Lietuvos Respublikos 2018 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatyme. Šis perėmimas nepakeis konsoliduoto valstybės skolos dydžio.

Pastaraisiais metais „Sodros“ biudžetas buvo subalansuotas. Skolos perkėlimas į valstybės biudžetą leis aiškiau matyti „Sodros“ finansų srautus, lengviau planuoti įmokų ir išmokų pokyčius. Taip pat sumažės finansų administravimo sąnaudos ir fondas sutaupys daugiau nei 100 mln. eurų per metus, kuriuos sudarė palūkanos.

Valstybinio socialinio draudimo fondo (VSDF) skola siekė 3,7 mlrd. eurų - ją sudaro 3,682 mlrd. eurų paskola ir 3 mln. eurų palūkanų.


Šiame straipsnyje: Sodraskolavalstybės iždas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ėdikai

Ėdikai portretas
Ne valdininkų kiekis yra pagrindinis mūsų suneštų mokesčių ėdikas. Pagrindas yra paskolų palūkanos.

...

... portretas
ŽIAURIAI tą 'Sodrą' tie Privatūs fondai nustekeno... ir visai liūdna kad tie privatininkai paskui tik špygomis žmonėms moka.

Anonimas

Anonimas portretas
gyventojų skaičius mažėja o tarnautojų skaičius nei kiek ką visi veikia skaičiavome skaitytuvais "feliksiukais" ir viską suskaičiavome buvo didžiuliai fabrikai gamybos planai jų vykdymai o dabar kompiuteriai kur visi viską mato nebereikia popieriukų nešti viršininkui o kompe pats mato tiek tobulybės o valdininkėlių vis daugėja mat komisija ant komisijos ir visiems algų ir prie algų valdantieji valstiečiai įsisukite ir į tą irštvą čia darbo irgi yra pašluokite gerai su šluota
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių